Política 30/09/2014

Ataquen i tiren a terra l'estàtua de Jordi Pujol a Premià de Dalt

Els atacs vandàlics s'han succeït d'ençà de la confessió de l'expresident

Acn
1 min

Premià de DaltL'estàtua que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol té a Premià de Dalt (Maresme) des de l'any 2011 ha aparegut tombada aquest dimarts al matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest és un més del atacs vandàlics que ha patit l'escultura d'ençà de la confessió de l'expresident d'una fortuna familiar amagada a l'estranger. La vigília de l'Onze de Setembre l'estàtua de Pujol ja va aparèixer tacada de pintura, encara visible a l'entorn de Can Verboom, on s'ubica. També la placa commemorativa té escrits insults dirigits a l'expresident.

L'Ajuntament de Premià de Dalt ha condemnat els fets i ja ha retirat l'estàtua per analitzar els danys que ha patit. La previsió és reparar-la i tornar-la al seu lloc en els pròxims dies.

El consistori lamenta que hi hagi persones "que no respecten la voluntat democràtica de mantenir els honors i distincions atorgades a Jordi Pujol", una decisió adoptada el 8 de setembre per la Comissió de Valoració dels Honors i Distincions Municipals.

L'Ajuntament veu els atacs contra l'estàtua de Jordi Pujol com un atac al procés català: "Casualment, tots els atacs s'han produït coincidint amb temes nacionals de primer nivell", recorda l'Ajuntament en un comunicat. "La vigília de la Diada i el mateix dia que el Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment la llei de consultes", detallen.

A banda de l'estàtua, Jordi Pujol compta a Premià de Dalt amb el títol de fill adoptiu i dóna nom a la plaça on s'ubica l'escultura.

stats