CORRUPCIÓ
Política 15/06/2015

Jordi Pujol Ferrusola es querella contra Andbank

El primogènit de l'expresident acusa el banc d'incloure moviments ficticis en la documentació remesa als jutjats

Acn
1 min
EL GRAN PROTAGONISTA  Poc abans d’asseure’s per comparèixer, Jordi Pujol Ferrusola va rebre de mans dels seus advocats una gruixuda carpeta  en què hi havia tota la informació que va desplegar davant dels diputats. La seva intervenció va ser la més comentada  entre els dirigents de Convergència, que segueixen inquiets els avenços de la comissió.

BarcelonaEl fill gran de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, Jordi Pujol Ferrusola, ha presentat als jutjats d'Andorra una querella contra Andbank i un dels seus principals directius, Oriol Ribas. Pujol Ferrusola ho ha fet perquè, segons ell, en la documentació lliurada per aquesta entitat a la justícia sobre els seus fons bancaris hi ha transferències que no ha fet ell i que serien falses. Aquesta documentació és la que està inclosa en la comissió rogatòria que una jutgessa andorrana ha enviat fa pocs dies a l'Audiència Nacional espanyola per a investigar el primogènit de l'expresident per diversos delictes econòmics i de possible corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha publicat aquest dilluns 'La Vanguardia' i han confirmat a l'ACN fonts jurídiques, la defensa de Pujol Ferrusola s'ha querellat contra Andbank i Ribas, vicepresident, per incloure moviments bancaris que ell no va fer. Els moviments inclosos són de l'època en que els diners eren a la Banca Reig, el primer banc on els Pujol Ferrusola van tenir els diners procedents del pare de l'expresident, Florenci Pujol. La Banca Reig es va fusionar l'any 2001 amb el Banc Agrícol i Comercial i van passar a dir-se Andbank. Els diners van seguir en aquesta entitat fins que el 2010 van ser traspassats a la Banca Privada d'Andorra (BPA), on van romandre fins que fa un any van ser transferits al Banco de Madrid, filial espanyola de BPA per fer aflorar els fons davant de l'Agència Tributària espanyola.

Els Pujol Ferrusola també tenen obert un altre procés a Andorra per descobrir l'origen de la filtració que va provocar que les autoritats espanyoles coneguessin l'existència de diners de la família en terres andorranes.

stats