ESCÀNDOL POLICIAL
Política 04/02/2015

Un comissari acusa el cap d'Assumptes Interns de la Policia Nacional de falsejar proves i treballar pel PP

El comissari assegura que un dispositiu especial del cos investiga quines proves té Bárcenas contra els populars que encara no hauria lliurat al jutge Ruz, segons publica 'El Mundo'

Ara
2 min
Captura de la imatge en què s'identifica el comissari Villarejo, publicada per 'El Mundo'

BarcelonaEl comissari de la Policia Nacional José Villarejo ha acusat el cap de la Unitat d'Assumptes Interns, el també comissari Marcelino Martín-Blas, de "fabricar proves falses" per implicar-lo en diverses investigacions del cos, segons publica 'El Mundo'. L'objectiu seria "coaccionar-lo" perquè no reveli l'existència de "gestions de màxim secret per a la direcció del PP", les quals passarien per l'existència d'un dispositiu de seguiment de la família de l'extresorer dels populars Luis Bárcenas per conèixer els seus moviments i esbrinar quines proves té contra el seu antic partit que encara no ha entregat al jutge Pablo Ruz. L'últim sumari en què s'hauria volgut implicar Villarejo seria el del Petit Nicolás, en què se l'hauria confós volgudament amb un vianant per situar-lo en un parc madrileny al costat del jove defraudador el 17 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Villarejo, adscrit a la Direcció Adjunta Operativa i dedicat a treballs d'Intel·ligència, afirma en un escrit als investigadors del cas Nicolay que Martín-Blas pretén silenciar les denúncies que ha estat fent el comissari "per actuacions il·legals i usos privats de fons reservats, sota l'excusa d'operacions secretes de caràcter polític, alienes totalment a les funcions policials". "Són diversos els sumaris on el referit comissari Marcelino ha fabricat proves falses i/o alternat dades i indicis per pressionar l'ara denunciant", agrega l'escrit.

"Aquesta actitud s'agreuja encara més quan el mateix comissari Marcelino ha donat instruccions personals" a un dels seus "inspectors" perquè "filtri el sumari, quan era secret, a determinats periodistes a canvi que publiquin la relació inexistent del denunciant amb el Petit Nicolás", insisteix Villarejo, qui hauria declinat comentar en obert l'acusació.

stats