Política 08/09/2015

Duran nega la viabilitat d'una Catalunya independent i veu "democràticament inacceptable" que Mas compti en escons

El líder d'Unió insisteix en la sortida de la UE i que això comportaria "incerteses econòmiques i sacrificis"

Acn
2 min
Duran retreu al PP captar vots inflant l’independentisme

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha negat aquest dimarts la viabilitat d'una Catalunya independent perquè, al seu parer, no hi ha una majoria àmplia a favor i perquè sortiria de la UE en deixar de formar part d'Espanya. "El motiu pel qual forma part de la UE és Espanya, i d'acord amb l'article 4 deixaria de formar part de la UE, fet que compartiria llargs anys no només d'incerteses econòmiques, sinó de sacrificis. És posar el país a la vora del precipici", ha dit al programa 'Los desayunos', de TVE, on ha titllat de "democràticament inacceptable" que Artur Mas vulgui tirar endavant amb majoria absoluta d'escons encara que no la tingui en vots.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha indicat que Junts pel Sí podrà fer una declaració unilateral d'independència (DUI), però ha avisat que "ningú la reconeixerà en termes internacionals, jurídics i polítics", a més de provocar "inestabilitat i falta de confiança". "Tot aquest procés ningú pot negar que no comporti incertesa econòmica", ha insistit.

Duran ha tornat a reclamar diàleg i ha recordat que si va ser possible després de la mort de Franco, ara encara ho és més. "La resta pot ser molt èpic, serà una campanya de masses, però això és portar el país al no-res. Un polític ha d'atendre els sentiments, però també utilitzar la raó, i això és el que no es fa per part d'alguns", s'ha queixat.

El líder d'Unió ha considerat que Mas "ha entregat l'agenda política" a ERC i a les entitats independentistes. De fet, ha afegit que no serà el president de la Generalitat qui administri una possible victòria de Junts pel Sí, sinó la CUP i altres forces. "El vot a Junts pel Sí no és un vot al president, és un vot a quelcom que és molt incert i que ningú sap qui administrarà, però no serà Mas", ha insistit.

Duran ha opinat que Raül Romeva no està representant de moment Junts pel Sí en els debats de candidats perquè "és un home d'esquerres, que procedeix del món d'ICV, del comunisme, i això és contraposat al que és el votant tradicional de Convergència".

stats