Política 21/11/2014

Duran reclama "per penúltima vegada" a Mas i Rajoy que dialoguin tot i la querella de la Fiscalia

El líder d'Unió considera que els dos presidents no s'entendran per carta i demana al president espanyol que truqui al seu homòleg català per "parlar, parlar i parlar"

Oriol March
1 min

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, insisteix a reclamar diàleg entre Artur Mas i Mariano Rajoy en la seva carta web setmanal a la militància. "Ja he dit que amb la querella [de la Fiscalia contra Mas] es fa més difícil encara el diàleg, però s'ha d'intentar per penúltima vegada", sosté Duran, que considera que és Rajoy qui ha de trucar el president de la Generalitat. "Han de trencar el gel i parlar, parlar i parlar. Si no hi fan, no hi haurà acord. Parlant n'hi hauria d'haver", assenyala el cap de files de CiU a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Crec que per carta no s'entendran. A més, Rajoy sap que la querella ho espatlla tot encara més. No sé si s'entendran veient-se personalment, però tenen l'obligació d'intentar-ho. Necessitem una mica de finezza!", assenyala el president del comitè de govern d'Unió.

"Un repàs dels darrers informes i opinions d'entitats i agències de ràting hauria de forçar novament un intent d'entesa. Tots estem advertits almenys de les conseqüències econòmiques de l'enquistament del problema. Tal com vaig advertir en el seu dia, el temps no només no ha solucionat el problema sinó que l'ha agreujat. S'ha de parlar i trobar una solució pactada que pugui ser consultada a la ciutadania. Si no és així, no hi haurà guanyadors; només hi haurà perdedors", considera Duran.

stats