Política 15/11/2013

Duran admet que seria "més lògic" que la Comissió Bilateral estigui presidia per un membre del Govern

Justifica el viatge de Mas a Israel perquè Catalunya ha de seguir el seu exemple en recerca i tecnologia

Acn
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió i president de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, Josep Antoni Duran i Lleida, admet que seria "més lògic" que la Bilateral estigués ara presidida per una persona que formi part de l'executiu català, ja que "els conflictes a resoldre són més del dia a dia del Govern". Duran explica, a través de la seva carta web setmanal, que fa temps que parla amb el president de la Generalitat, Artur Mas, sobre aquesta qüestió a causa del bloqueig de la comissió. A més, Duran ha justificat el viatge de Mas a Israel perquè Catalunya ha de "seguir el seu exemple" en l'àmbit de la recerca i la tecnologia. Així ho ha argumentat davant els que volen "ridiculitzar i caricaturitzar" el viage. Després que aquesta setmana s'hagi sotmès a debat del Parlament el paper de Duran i Lleida com a president de la part catalana de la Comissió Bilateral, el líder d'UDC ha reconegut que el context actual fa que sigui "més lògic" que la part catalana d'aquesta comissió estigui presidia per un membre que formi part del Govern, tenint en compte que ell no en forma part.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que la Comissió d'Afers Institucionals hagi rebutjat aquesta setmana una proposta que demanava a Duran que se "cenyís" als mandats del Govern i del Parlament, el dirigent d'Unió ha negat que no s'hi cenyeixi. "Mentida", exclama contundentment.

Així mateix, en resposta a les veus, com ara ICV, que demanen la seva dimissió com a president de la Bilateral, Duran avisa que "mentre per raons que no tenen res a veure amb la realitat es demani al Parlament el meu càrrec, no el tindran". Només en cas que s'aprovés de manera majoritària, ja que, llavors, per respecte al Parlament, "no duraria ni 30 segons". "Per tant, els demano un favor: que ho deixin de reclamar i això ho podrem resoldre, com és el meu desig", conclou, per després assegurar que fa temps que parla amb el president de la Generalitat sobre aquesta qüestió.

D'altra banda, Duran ha reivindicat el viatge de Mas aquesta darrera setmana a Israel, perquè aquest país és un "model a seguir" per a Catalunya en l'àmbit de la tecnologia i de la recerca. De fet, ha assegurat que Catalunya i Israel competeixen en la primera divisió de la producció científica mundial. Duran ha assegurat que el viatge tenia un "component substancialment econòmic" i ha lamentat que hi hagi veus que hagin volgut "ridiculitzar i caricaturitzar" el viatge dient que Mas ha anat a passar "uns dies d'esbarjo acompanyar d'un munt de gent pagats per la Generalitat" i amb l'objectiu de defensar el procés sobiranista.

"No cal anar a Israel, com s'ha dit, a parlar de les aspiracions del poble de Catalunya. La causa catalana ja es defensa de la millor manera possible treballant per a les seves empreses i per a la generació futura dels llocs de treball", ha defensat.

Finalment, Duran assegura que estem assistint a una "paradoxa", en referència a la relació entre el govern espanyol i el català, ja que "fa un parell de setmanes que és notícia el fet que es digui que es vol dialogar, però no es dialoga". "No anem bé. Malament!", lamenta.

stats