Política 24/10/2014

Duran: "A ningú no li interessen eleccions anticipades, encara que les reclamin fins a l'afonia"

El líder d'Unió, en la seva carta web setmanal a la militància, sosté que existeix el "deure" de fer "tot el possible" per exhaurir la legislatura

Oriol March
2 min

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, carrega contra els qui demanen eleccions anticipades en la seva carta web setmanal a la militància. "A ningú no li interessen les eleccions anticipades, i tothom ho sap, encara que de cara enfora les reclamin fins a l'afonia. Però interessen encara menys a la societat catalana. La situació econòmica continua essent prou crítica i la financera i institucional prou angoixant per no sentir responsablement el deure de fer tot el possible per exhaurir la legislatura", assenyala Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'únic que ha de dir quan es convoquen les eleccions és el president de Catalunya. I l'única assemblea que pot condicionar aquesta decisió és el Parlament de Catalunya, que és la que representa el poble català. I ningú més!", assenyala el cap de files d'Unió en referència a Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que diumenge passat va reclamar "eleccions en tres mesos".

"La resta [més enllà del Parlament] són opinions molt respectables, però només això: opinions respectables, no mandats implícits o explícits. Després del 9-N, qui ho vulgui que proposi eleccions anticipades. Personalment, seguiré defensant la continuïtat de la legislatura i teixint els ponts que siguin necessaris per garantir l'estabilitat", apunta Duran, que ha conversat últimament amb Miquel Iceta, primer secretari del PSC, per abordar la possibilitat que els socialistes col·laborin amb el Govern.

L'alternativa a la consulta del 9-N també apareix a la carta web del líder d'Unió, que fa una crida a la participació. "Que ningú tingui la sensació de fer el ridícul. El fan els que no deixen votar, no els que votarem en el procés participatiu obert pel govern de la Generalitat, un procés legal a partir d'uns articles d'una llei vigent. A les espanyes agrada dir en certs sectors que el president Mas hauria d'estar a la presó i que l'autonomia que ens queda hauria de ser suspesa per haver-nos saltat la llei. El president Mas no s'ha saltat la legalitat. No ha fet res il·legal. Alguns ho proposaven i d'altres ho desitjaven. Doncs no ha estat així", determina Duran.

stats