Política 16/06/2014

CDC constata que l'Estat està "tancant" totes les terceres vies

El secretariat permanent del partit analitza les dades del dèficit fiscal i denuncia que "qui posa en risc els serveis socials a Catalunya és Mariano Rajoy"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl secretari d'organització de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Rull, ha lamentat aquest dilluns al matí després de la reunió del secretariat permanent del partit que "qui posa en risc els serveis socials a Catalunya" és el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb les seves decisions "recentralitzadores" sobre les competències autonòmiques. "Treballarem a fons per explicar la situació concreta del finançament a Catalunya i de l'estat del benestar", ha indicat Rull.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb les dades de les balances fiscals sobre la taula, el secretariat permanent de CDC tambe ha considerat que l'Estat "tanca les terceres vies" amb decisions com la privatització del 49% d'AENA. Una manera, segons ha explicat Rull, de "sofisticar" la recentralització per tal que els aeroports de l'Estat segueixin gestionats de forma centralitzada des de Madrid.

"Aquests són els senyals que envia el govern espanyol: dèficit fiscal imparable, llei d'educació que ens impedeix ser qui som, i rebuig dels plantejaments que arriben des de Catalunya. L'estat espanyol va tancant les terceres vies", ha reiterat el secretari d'organització de CDC.

stats