Política 12/03/2015

La mà dreta de Duran a Madrid, a CDC: "Si volen anar cap al precipici, que hi vagin ells i que ens deixin tranquils"

"Els que diuen que Duran va per una banda i Unió per una altra s'equivoquen", assegura Josep Sánchez Llibre

Acn
2 min
Duran i Lleida, acompanyat de Sánchez Llibre

MadridEl diputat d'Unió a Madrid i mà dreta de Josep Antoni Duran i Lleida al Congrés, Josep Sánchez Llibre, ha exigit aquest dijous una "rectificació immediata" als alcaldes de Mataró i Figueres que han criticat la figura de Josep Antoni Duran i Lleida. Sánchez Llibre ha advertit que "si no ho fan les coses aniran a pitjor i serà perjudicial, no només per a CDC, sinó per a CiU". "Que sàpiguen que això s'ha acabat, que ja no estem disposats a arribar un mil·límetre més enllà i si volen anar al precipici que hi vagin ells, però que ens deixin tranquils", ha dit visiblement molest en unes declaracions a l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha fet referència d'aquesta manera a les manifestacions d'aquest dimecres de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, que en una entrevista al diari ARA apuntava que UDC com a partit no és un obstacle per a la independència, però Duran i Lleida ho "podria ser". També a les d'aquest dijous de l'alcalde Mataró, Joan Mora, que s'ha mostrat contrari a la possibilitat que Duran i Lleida torni a ser el candidat de CiU a les eleccions generals i ha atribuït una suposada falta de contundència al Congrés al fet que Duran no se sent independentista.

El diputat d'Unió ha afirmat que les manifestacions dels alcaldes de Mataró i Figueres són "inacceptables, lamentables i impresentables" i ha demanat una "rectificació immediata". "Ja n'hi ha prou. Això s'ha acabat", ha advertit abans de demanar als dos alcaldes que "es dediquin a treballar, a guanyar les eleccions i a posar-se amb les altres formacions polítiques a les quals han de guanyar electoralment".

Segons el número dos d'Unió a Madrid, cal que els dos alcaldes es retractin perquè "si no ho fan les coses aniran a pitjor i serà perjudicial, no només per a CDC, sinó per a CiU". "Aquests senyors han de saber que UDC som els seus socis, no els seus adversaris i enemics", ha dit.

En aquest marc, ha llançat un missatge a la direcció de Convergència. "Espero que no faci falta que jo els ho digui i que ja ho faran per pròpia iniciativa, perquè si no ho fan, encara pitjor".

A més, segons Sánchez Llibre, "s'equivoquen" els que critiquen la figura de Duran i Lleida i apunten que Unió va per una altra banda. "Unió i Duran van en la mateixa direcció. Som un partit sobirà que volem decidir tot el que ja hem decidit nosaltres mateixos i no necessitem ningú que ens tuteli", ha sentenciat.

En aquest marc ha recordat que Duran i CiU van guanyar les últimes eleccions generals al Parlament espanyol i van ser la primera força democràtica a Catalunya, un fet que, segons Sánchez Llibre, els alcaldes haurien de veure com "un aval per tenir un bon resultat electoral a les eleccions locals".

stats