Política 11/01/2016

Junqueras avisa: "Que les dificultats que hem viscut serveixin d'entrenament per als reptes que haurem d'afrontar"

El líder republicà erigeix ERC com l'actor que ha insistit a complir el mandat del 27-S "més enllà d'interessos miops i particulars"

Núria Orriols
1 min
Oriol Junqueras, aquest dissabte durant la inauguració de les jornades sobre el lideratge d'ERC als nous ajuntaments / ARA

BarcelonaAmb el nou president, Carles Puigdemont, investit i ultimant l'estructura de govern, Oriol Junqueras ha estat ovacionat aquest dilluns pels consellers nacionals del partit. El líder d'ERC ha tret pit davant dels seus pel paper dels republicans en les negociacions dels últims tres mesos, i ha remarcat que els republicans mai van perdre la "fe" ni l'"esperança" en l'acord. De fet, ha recordat que ell mateix ara fa una setmana va demanar a CDC i la CUP que continuessin negociant quan l'esquerra anticapitalista havia dit 'no' a Artur Mas i el ja expresident es negava a fer un pas al costat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha erigit ERC com l'actor que "insistia" a concretar el mandat del 27-S, "més enllà de qualsevol interès miop i particular".

"Ho hem aconseguit. El procés segueix endavant", ha proclamat, i ha valorat la "transversalitat" del moviment i el "compromís de tots els actors polítics implicats. Si aquests darrers tres mesos han estat farcits de "dificultats", Junqueras ha avisat que de traves n'hi hauran moltes més a partir d'ara, en al·lusió al procés d'independència que Junts pel Sí i la CUP volen tirar endavant. "No hi ha resignació que valgui, no hi ha mai la rendició. Que aquest procés [negociador] que hem viscut serveixi també d'entrenament davant els reptes que haurem d'afrontar", ha afirmat.

A més, ha receptat per als propers temps "no perdre la fe abans d'hora", ja que sobretot després de l'acord amb la CUP "la manca de fe és un luxe que no ens podem permetre".

stats