Política 06/06/2019

JxCat, ERC, CUP, ANC i Òmnium convoquen concentracions de protesta per al dia que acabi el judici de l'1-O

Les mobilitzacions es preveuen per a la setmana que ve i sota el lema "L'autodeterminació és un dret"

Ara
1 min
Concentració en suport als presos, a la plaça Catalunya de Barcelona

BarcelonaJxCat, ERC, CUP, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural convoquen concentracions de protesta per al dia que acabi el judici de l'1-O, previsiblement dimecres o dijous de la setmana que ve –segons recull l'ACN–. Les concentracions seran descentralitzades arreu del territori català; a Barcelona es farà a la plaça Catalunya a les 20 hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El lema unitari a totes les concentracions serà "Llibertat: l'autodeterminació és un dret". Està previst que la setmana que ve, després dels al·legats finals, el judici de l'1-O quedi vist per a sentència.

Entitats i partits independentistes ja es van mobilitzar quan va començar el judici per denunciar la repressió de l'Estat amb una mobilització a Barcelona i la convocatòria d'una vaga general. Al llarg d'aquests quatre mesos de causa judicial al Tribunal Suprem el sobiranisme també ha organitzat una manifestació a Madrid per reivindicar-hi el mateix.

Les concentracions són, de moment, l'única acció conjunta de l'independentisme, ja que des de l'octubre del 2017 no tenen un rumb compartit. Aquesta setmana, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha iniciat una ronda de contactes amb les entitats sobiranistes, que continuarà amb els partits i altres actors a favor de l'autodeterminació, per intentar "refer" la unitat estratègica i consensuar una resposta a una eventual sentència condemnatòria pel referèndum de l'1 d'Octubre.

stats