Política 01/06/2018

JxCat demana "valentia" a Sánchez i l'insta a demostrar que "no és el mateix" el PSOE que el PP

Pujol assegura que estarà atent a les propostes que pugui fer el nou president d'Espanya

N.orriols
2 min
Eduard Pujol, en roda de premsa

BarcelonaJunts per Catalunya ha demanat "valentia" aquest divendres al nou president d'Espanya, Pedro Sánchez, després d'haver guanyat la moció de censura a Mariano Rajoy. El portaveu adjunt, Eduard Pujol, en una roda de premsa al Parlament, ha dit que estarà "atent" a les propostes que pugui fer el nou govern del PSOE. De tota manera, ha avisat que a JxCat no li agrada ni Sánchez ni Rajoy. Pujol, a més, ha recordat que hi ha presos polítics i exiliats i ha demanat al nou president espanyol que ho tingui present.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de JxCat ha reclamat a Sánchez que demostri que "no és el mateix" tenir el PSOE a la Moncloa que tenir-hi el PP. Pujol ha recordat que des que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha assumit el càrrec les peticions de diàleg han sigut contínues. Ahir, de fet, Torra es va mostrar obert a parlar de tot en les jornades del Cercle d'Economia a Sitges.

"Reafirmem aquesta petició de diàleg i fem una petició perquè sigui valent i no es deixi portar per les pors i la dreta més dura de l'Estat", ha dit el portaveu adjunt, Eduard Pujol.

No li ha fet, però, cap petició concreta sinó que fins i tot li ha demanat que el deixin "respirar" i portar la iniciativa. Sobretot al PP i Ciutadans, que en els últims dies han acusat Sánchez de tenir "pactes secrets" amb els independentistes.

En tot cas, ha dit que en els últims anys s'ha demostrat que no es pot governar Espanya "contra els catalans" i li ha demanat que s'aixequi automàticament l'aplicació de l'article 155, tal com preveia l'acord del mes d'octubre del Senat.

stats