Publicitat
Publicitat

L'AVT vol un nou govern que faci fora Bildu dels ajuntaments

Creu que s'ha "retrocedit 30 anys" perquè ara hi ha "moltíssima més gent d'ETA a les institucions"

La presidenta de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), Ángeles Pedraza, ha expressat el seu desig que el govern espanyol avanci les eleccions perquè un nou govern s'escarregui "de veritat" de "fer fora" Bildu dels ajuntaments. Ha precisat que és conscient que el país està malament econòmicament, però el seu desig és que el nou Govern que sorgeixi de les pròximes eleccions espanyoles dediqui una part important del seu temps a això.

Pedraza ha inaugurat avui a Logronyo una exposició, que recorrerà la majoria de les províncies espanyoles, amb la qual es commemora el trentè aniversari de la fundació de l'AVT, que ahir va clausurar a Madrid el seu Congrés. Ha insistit que l'exposició, que reuneix les revistes publicades per l'AVT i informacions periodístiques dels darrers trenta anys, té "més sentit que mai" perquè, "per desgràcia, si veiem les portades dels diaris de fa trenta anys, són igual que ara". "Políticament, en la lluita antiterrorista, s'ha retrocedit trenta anys, hem tornat enrere i amb moltíssima més gent d'ETA als ajuntaments i a les institucions", en referència a l'entrada de Bildu a les corporacions municipals del País Basc i Navarra, ha afegit Pedraza.

Ha reconegut que s'ha avançat molt en l'aspecte psicoasistencial a les víctimes del terrorisme, però, en l'aspecte polític, "s'ha retrocedit trenta anys. Trenta anys perduts, on s'han deixat un munt de morts pel camí". L'AVT, segons la seva presidenta, no se sent enganyada per la legalització de Bildu perquè "sabia" que "aquest Govern li diria al Tribunal Constitucional (TC) que ho fes", però se sent "decebuda, amb molta impotència".

"Ens vam enfonsar quan el TC va legalitzar Bildu, perquè hi ha víctimes que ho estan passant molt malament", ha dit Pedraza que també s'ha referit a la renúncia de tres dels membres de la institució. Creu que si tenien previst fer-ho o haurien d'haver fet abans i així "no ens haguessin posat 1.128 regidors de Bildu als ajuntaments"


RE

Més continguts de