L'Advocacia de l'Estat demanarà inhabilitar els membres sobiranistes de la mesa del Parlament

El TC notificarà dimarts als quatre diputats que els ha obert un incident d'execució per incomplir una de les sentències

El Tribunal Constitucional notificarà dimarts als representants de Junts pel Sí i CSQP a la mesa del Parlament que, a petició de l'Advocacia de l'Estat, ha iniciat un incident d'execució en contra d'ells per no haver complert una sentència del l'alt tribunal, en referència a la sentència que prohibia la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent. Segons ha publicat 'La Vanguardia', si la justícia acabés donant la raó al govern espanyol i els quatre càrrecs, junt amb la presidenta, Carme Forcadell, fossin inhabilitats, la presidència de la mesa quedaria transitòriament en mans del vicepresident, José Maria Espejo Saavedra, de Ciutadans, mentre que la resta de càrrecs se'ls repartirien C's i PSC.

A partir de dimarts els diputats requerits disposaran d'un termini de 20 dies per presentar al·legacions davant el TC. En l'incident d'execució tramitat pel TC, pel qual la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va haver de declarar aquest divendres, l'advocat de l'Estat apunta Lluís Corominas (PDECat/JxSí); la secretària primera, Anna Simó (ERC/JxSí); el secretari tercer, Joan Josep Nuet (EUiA/CSQP), i la secretària quarta, Ramona Barrufet (PDECat/JxSí).

També demana les actes de la reunió de la mesa en què es van aprovar la inclusió de les resolucions independentistes i es van rebutjar les peticions de reconsideració de PP i PSC.

Més continguts de