Política 17/05/2018

L'Advocacia de l'Estat estudia si pot recórrer la presa de possessió de Torra

PP, PSOE i Cs negocien refer la llei per exigir l'acatament de la Constitució

Dani Sánchez Ugart
1 min
El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando. EFE

MadridEl portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha anunciat que l'Advocacia de l'Estat estudia si pot recórrer la presa de possessió de Quim Torra com a president de la Generalitat pel fet de no haver jurat la Constitució. Fonts populars han admès que una sentència ja va donar per bo el jurament de Carles Puigdemont, fet en termes similars, però han precisat que aquest és un acte nou i que per tant estudiaran possibles accions legals. A més d'això, Hernado ha dit que ja negocien amb el PSOE i Ciutadans una reforma legal per "unificar" els criteris en la presa de possessió de càrrecs públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ni el que n'hem conegut ni el que n'estem coneixent ens agrada", ha dit Hernando sobre la presa de possessió de Torra, de qui ha afirmat que és "un personatge estrafolari pels seus comentaris racistes i per les seves maneres d'actuar". "Seria bo que s'establissin unes regles més precises sobre les fórmules d'acatament, que no és una cosa merament formal. És un fet transcendental", ha dit el popular. La seva homòloga socialista, Margarita Robles, també s'ha referit a la qüestió i ha reiterat que el PSOE estudiarà fórmules per "protegir l'ordenament jurídic de la Constitució".

Hernando també ha respost a Rivera i la seva demanda d'allargar el 155, incloent-hi TV3, i ha dit que "arribat el cas es farà", però li ha reclamat que com a "partit més votat a Catalunya" ha de decidir si "s'estarà com fins ara plegat de braços o actuarà" al Parlament, que és la "cambra natural" per al control de la televisió pública.

stats