Política 13/07/2017

L'alcalde de Tortosa admet que té dubtes sobre l'1-O però es mostra "determinat" a fer possible que la gent voti

"Qui digui que no el preocupa, o és un inconscient o està enganyant, que no és el cas del senyor Baiget", afirma en una entrevista a l'ACN

Ara
2 min
Ferran Bel és l'alcalde de Tortosa

BarcelonaL'alcalde de Tortosa i diputat al Congrés pel PDECat, Ferran Bel, admet que té "dubtes" sobre el referèndum previst per al proper 1 d'octubre. En una entrevista a l'ACN, Bel explica que els dubtes que fa una setmana va expressar l'aleshores conseller d'Empresa, Jordi Baiget, estaven plenament justificats i que hi ha moltes altres persones que els comparteixen. Ara bé, ha remarcat que ell està determinat a fer possible que els tortosins votin l'1-O. "Jo també tinc dubtes, però li asseguro que tant de bo tots els alcaldes del país tinguessin la determinació que tinc jo a possibilitar el vot", subratlla. "Qui digui que no el preocupa o és un inconscient o està enganyant, que no és el cas del senyor Baiget", insisteix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant l'entrevista, Bel reivindica la tasca de Baiget a l'executiu català i la "fidelitat" de l'exconseller al Procés. L'alcalde de Tortosa creu que el seu cessament va ser una decisió que el president del Govern, Carles Puigdemont, va prendre amb "molt dolor i neguit", i se sent molest davant les crítiques "alegres i banals" que alguns han fet sobre l'exconseller. "Va ser el secretari del Govern que va signar el 9-N i entenc que el reivindiqui, jo també el reivindico, i crec que no és una cosa de la qual puguem prescindir", assegura.

Malgrat els "dubtes", Bel remarca el compromís del PDECat amb el referèndum davant aquells que el qüestionen. "Hi ha molta gent que es dedica, de forma molt alegre, a criticar i a donar lliçons, però després els que estem empenyent el projecte som els que som", manifesta en referència indirecta a ERC. Bel recorda que al PDECat hi ha condemnats i processats perquè la gent pogués votar o perquè es puguin comprar urnes que no s'han comprat. "Ens hem d'espolsar la son de les orelles i no tenir cap mena de complex per reivindicar aquesta feina", etziba, visiblement molest per les crítiques que rep la formació.

"El nostre compromís és clar i amb respecte a tothom, comencem a estar esgotats que el nostre posicionament sigui objecte de controvèrsia i el dels altres no. Alguns esmenen i pacten amb el PP encara que siguin lleis, però si ho fa el PDECat estem sota sospita. Això no pot ser", lamenta referint-se als acords als quals han arribat amb el govern popular al Congrés dels Diputats, per exemple, amb el decret de l'estiba.

stats