Política 30/11/2016

L'alcaldessa de Rubí assegura que no sabia que l'oposició li estava organitzant una moció de censura

Ana María Martínez (PSC) afirma que el 'fitxatge' del regidor del grup de CiU per 40.000 euros a mitja jornada és només per donar estabilitat al govern, tot i que admet que el seu sou pot semblar "desproporcionat"

Albert Solé
2 min
Ana María Martínez (dreta), alcaldessa de Rubí

BarcelonaL'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, vol girar full el més ràpid possible al polèmic cas de transfuguisme que va avortar una moció de censura contra seu. En una atenció només per als mitjans de comunicació locals (Ràdio Rubí i Rubí TV) –serà l'única sobre aquest tema–, va passar de puntetes sobre el 'fitxatge' del regidor del grup de CiU, Sergi Garcia: "No volem allargar més una polèmica que només vol ampliar el govern municipal. Als nostres veïns només els interessa el que el seu govern pot fer per a ells".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llegeix com es va gestar el cas de transfuguisme a RubíAna María Martínez, de fet, ho nega: "No és transfuguisme, només he delegat competències a un regidor qualsevol del ple, i això és el que s'ha fet. No hem infringit cap llei, no hem fet res fora del marc legal".

Llegeix l'entrevista a Sergi Garcia, el regidor del grup de CiU que ha entrat al govern del PSC.

Segons Ana Maria Martínez, segueix buscant acords amb altres forces polítiques de la ciutat: "Estem a l'espera de la resposta de l'oferta de pacte de govern amb un grup, i en negociacions amb una altra". Tot i que C's i PP van votar dijous passat a favor de l'entrada de Sergi Garcia al govern, l'alcaldessa no concreta si està negociant amb aquests dos partits.

"No en sabia res [de la moció de censura que l'oposició estava gestant], i em costa pensar que es deixin de banda els projectes de la ciutat i es posi com a objectiu l'element nacional per fer un acord de govern". Malgrat aquesta declaració, a Rubí feia setmanes que en l'entorn polític tothom sabia que l'oposició en bloc estava tenint reunions cada vegada més serioses.

L'altra polèmica del cas és el sou que cobrarà Sergi Garcia (40.000 euros anuals per mitja jornada), que ha fet que l'oposició asseguri que el govern "ha comprat" el regidor per evitar la moció. "El salari de l'alcaldessa és de 55.000, per sota del màxim legal per a una ciutat com Rubí. Pot semblar un salari desproporcionat [el de Sergi Garcia], però podríem parlar també dels salaris dels portaveus dels grups municipals, els més alts de la comarca", ha replicat.

stats