Política 23/12/2013

Els correus de l'extresorer i de l'exgerent del PP van ser esborrats abans de l'escorcoll

El partit va entregar més de 5.000 fulls durant la inspecció judicial a la seu central del partit però aquesta informació bàsica per al cas Bárcenas ja no hi era

Europa Press
1 min

MadridEls correus electrònics de l'extresorer del PP Álvaro Lapuerta i de l'exgerent Cristóbal Páez estaven "esborrats" quan els agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional els van demanar, dijous de la setmana passada al migdia, al carrer Gènova, a la seu del partit, quan buscava documentació sobre les obres de reforma de la seu i la suposada comptabilitat B de la formació popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot això ho recull l'acta de requeriment aixecada pel secretari judicial del jutjat central d'instrucció número 5, Javier Ángel Fernández-Gallardo. El document afirma que Lapuerta i Páez no van poder esborrar "físicament" la bústia dels correus, de manera que ho deurien demanar "explícitament".

D'altra banda, els agents que van anar a la seu del PP per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz també van trobar en el servidor informàtic de Gènova dos comptes de correu electrònic en nom de l'extresorer Luis Bárcenas. Una, anomenada 'Ibarcenas', i l'altra, 'Ibg'.

Més de 5.000 fulls

Tal com precisa l'acta, els representants del PP van presentar als agents de la UDEF un total de 5.067 fulls de documentació relacionada amb les obres de renovació de la seva seu.

El PP va enviar el 10 d'agost 520 fulls fotocopiats a requeriment del jutge Ruz, en els quals solament hi constaven 5 dels 17 documents que la formació que presideix Mariano Rajoy va aportar, el 2 de desembre, a la Fiscalia Anticorrupció i que van arribar al jutjat el dia 5 del mateix mes.

Els documents engloben els certificats dels treballs d'obra, els pressupostos, factures i projectes d'execució de la reforma de les set plantes de l'edifici situat al carrer Gènova, els seus soterranis i el garatge.

stats