Eleccions 25-N
Política 01/10/2012

Laporta considera una coalició només amb ERC si no pot sumar-hi CiU

Prioritza una gran coalició de tots els partits sobiranistes i en tot cas descarta presentar-se en solitari

Acn
2 min
Joan Laporta durant una intervenció al Parlament de Catalunya

BarcelonaJoan Laporta ha confirmat aquest dilluns que no es presentarà a les eleccions en solitari i només ho farà en cas que el seu partit, Democràcia Catalana, formi part d'una àmplia coalició del catalanisme. Aquesta coalició hauria d'estar encapçalada, segons Laporta, per CiU i ERC i s'hi haurien de sumar la resta de partits independentistes. "Estem davant d'unes eleccions que es plantegen com a plebiscit i no anar-hi junts seria un error històric", ha afirmat en roda de premsa. El president de Dcat no ha descartat tampoc presentar-se en coalició únicament amb ERC, però ha assegurat que treballarà intensament perquè els dos grans partits "catalanistes" vagin de la mà el proper 25-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Laporta ha explicat que Dcat està en converses amb els partits del catalanisme polític més representatius "per dir-los que una gran coalició és el que vol la majoria del poble de Catalunya". El proper 11 d'octubre es tanca el termini per registrar a la Junta Electoral les coalicions que es presentaran als comicis i, tot i la urgència, Laporta creu que "encara hi ha marge per aconseguir-ho" i espera que "tant Artur Mas com Oriol Junqueras facin la reflexió necessària".

Abans de l'estiu, l'únic diputat no adscrit de la IX legislatura ja havia apostat de manera clara per la unitat del catalanisme. Aleshores, però, s'havia mostrat més pròxim a la idea d'anar de la mà de CiU en cas que els dos principals partits "catalanistes" no es posessin d'acord en la configuració d'una aliança electoral. Ara, Laporta no ha descartat participar en una coalició amb ERC en cas que la federació nacionalista declini l'oferta.

De fet, el president de Dcat ja va concórrer juntament amb Esquerra a les passades eleccions municipals a Barcelona i actualment Laporta comparteix grup municipal amb el líder republicà a la capital, Jordi Portabella.

stats