Tots els grups parlamentaris, excepte C's, reprenen les reunions per treballar en la llei de consultes catalana

El 4 de juliol l'esborrany de la llei es portarà al Consell de Garanties Estatutàries perquè determini si s'ajusta a la Constitució

Tots els grups del Parlament, excepte Ciutadans (C's), han reprès aquest divendres les reunions per treballar en la elaboració de la llei de consultes catalana després de les eleccions europees. La intenció, per part dels grups sobiranistes, és esquivar la suspensió del Tribunal Constitucional (TC), evitant dins el text referències explícites al 9 de novembre.

En la reunió d'aquest divendres, els grups no han entrat a fons en la qüestió de les consultes i s'han centrat en debatre la regulació d'instruments de participació ciutadana, com fòrums de debat, enquestes o fòrums ciutadans, punts que són importants pel PSC i el PP, les dues formacions més reticents a que aquesta llei s'utilitzi per convocar la consulta sobiranista.

Segons el calendari acordat, les reunions de la ponència es celebraran cada divendres, a partir d'aquest divendres 30 de maig, fins el 4 de juliol, que serà quan l'esborrany de la llei es portarà al Consell de Garanties Estatutàries perquè determini si s'ajusta a l'Estatut i a la Constitució.

Més continguts de