Política 10/05/2015

Lleuger avantatge de Trias sobre Colau, segons l'enquesta d''El Periódico'

El sondeig atribueix 10-11 regidors a CiU, entre 8 i 9 a Barcelona en Comú, 6-7 per al PSC, 5-6 per a PP i Ciutadans, entre 4 i 5 a ERC i 0-2 a la CUP

Ara
1 min
Xavier Trias ha inaugurat la convencio municipal de CDC / ACN

BarcelonaCiU tornaria a guanyar les eleccions a Barcelona. Segons l'enquesta d''El Periódico', Xavier Trias, amb 10-11 regidors (ara en té 14) s'imposaria per la mínima a Barcelona en Comú, la candidatura que lidera Ada Colau, que entraria a l'Ajuntament amb 8-9 representants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC de Jaume Collboni cauria de segona a tercera força: dels 11 regidors que té ara, passaria a 6-7 representants. Qui baixaria també seria el PP. La candidatura que encapçala Alberto Fernández Díaz mantindria només 5-6 regidors dels 9 que té ara. Serien els mateixos que segons l'enquesta d''El Periódico trauria Ciutadans de la mà de Carina Mejías.

El sondeig relega ERC a última o penúltima força a l'Ajuntament. La llista d'Alfred Bosch trauria entre 4 i 5 regidors. Un resultat que, tot i ser el doble que els dos regidors que té ara ERC, no compliria les expectatives que tenen els republicans. Que ERC sigui o no l'última força dependrà en bona mesura del resultat de la CUP, a qui el sondeig atribueix entre 0 i 2 regidors.

Els resultats de l'enquesta d''El Periódico' dibuixen un ple de difícil governabilitat, en què es necessitarien tres partits per forjar un govern sòlid. Fa menys d'una setmana, el CIS va augurar una victòria còmoda d'Ada Colau, que trauria 11 regidors davant dels 8 de CiU.

stats