Política 15/06/2013

CDC carrega contra Duran i li retreu que "generi dubtes" sobre el procés com a secretari general de CiU

Els dirigents de CDC, reunits aquest dissabte al consell nacional del partit, refermen el seu rumb cap a l'estat propi "com a compromís electoral"

Oriol March
2 min
Lluís Coromines i Josep Rull al consell nacional de CDC / MANOLO GARCÍA

Cerdanyola del VallèsCDC ha carregat aquest dissabte al matí amb força contra el líder d'Unió i secretari general de CiU, Josep A. Duran i Lleida, per les seves declaracions sovint dubtoses sobre el procés nacional que ha engegat Catalunya. "S'ha de poder dir al secretari general de CiU [Duran] que a vegades s'equivoca. El que no podem fer és, en aquest moment tan dur, tenir dubtes des de dins de la federació", ha apuntat el vicesecretari de coordinació institucional de CDC, Lluís Corominas, en una intervenció molt aplaudida pels consellers nacionals de CDC que s'han reunit aquest dissabte a Cerdanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els retrets contra Duran no han acabat aquí. "Els únics adversaris que tenim són el PP i Ciutadans, tots aquells que no estan d'acord amb el dret a decidir", ha valorat Corominas, en referència a unes declaracions del líder d'Unió en què apuntava que ERC era el seu "adversari" polític.

Cap a l'estat propi

Els dirigents nacionalistes han refermat el seu compromís amb l'estat propi "com a full de ruta del president Mas" i perquè és "el compromís amb el poble de Catalunya", segons ha explicat el secretari d'organització del partit, Josep Rull, que ha pres la paraula després de Corominas. "Farem l'imaginable i l'inimaginable perquè el poble sigui consultat", ha indicat Rull, que ha posat David Cameron com a exemple per retreure a Mariano Rajoy que no permeti la consulta sobiranista a Catalunya. "A qui li fa por la democràcia? A qui li fa por la llibertat?", ha plantejat el secretari d'organització de CDC.

"No caiguem en el parany de la pressa ni en el de la dilació. El nostre objectiu no és la consulta, és l'estat propi. Hem de fer la consulta, però l'hem de guanyar", ha resumit Rull per tancar la intervenció.

stats