Política 25/04/2016

Susana Díaz posa tots els polítics al mateix sac: "Ha faltat altura de mires"

El socialista Óscar López avisa que en cap cas pactaran amb el PP després del 26-J i acusa Podem de tenir més interès a superar els socialistes que a fer fora Rajoy

Ara
2 min
Susana Díaz, presidenta de la Junta i el PSOE andalús

BarcelonaL'oficialitat socialista encara en aquestes hores les seves crítiques a Podem per la negativa a arribar a un acord que fes Pedro Sánchez president. Però la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, s'ha situat avui per damunt del bé i del mal i ha criticat l'actitud de tots els líders polítics per igual, sense salvar el del seu partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ha faltat altura de mires", ha afirmat la presidenta, que no descarta l'assalt a la secretaria general del PSOE per prendre el relleu de Sánchez. "Hi ha hagut massa 'postureig'", ha considerat. Per a ella s'han deixat de banda els "problemes de la gent" per parlar del "repartiment del poder" i tot plegat ha acabat "en un fracàs per a Espanya". Ha fet vots perquè els ciutadans castiguin "el tacticisme" dels que només han buscat rèdits electorals.

"El PSOE ni pactarà ni governarà amb el PP si hi ha noves eleccions". Així de clar s'ha manifestat al seu torn aquest dilluns, en una entrevista a Catalunya Ràdio, el portaveu socialista al Senat, Óscar López, que ha descartat una entesa amb els populars després de noves eleccions. L'objectiu dels de Pedro Sánchez és, precisament, evacuar Mariano Rajoy de la Moncloa i fer un govern "progressista", ha reiterat López el mateix dia que el rei Felip VI inicia la ronda de contactes per decidir si hi ha un nou candidat a la presidència o es convoquen noves eleccions.

El socialista ha tret pit perquè considera que el PSOE ha demostrat que no pacta amb la dreta, malgrat les nombroses veus que apuntaven que hi hauria una gran coalició. "No hem pactat ni amb Mariano Rajoy ni amb el PP", ha constatat, i ha apuntat que qui ha impedit un govern socialista ha estat Pablo Iglesias.

López ha dirigit dures paraules contra el líder de Podem, a qui ha acusat de "fer la pinça" al PSOE amb el PP. "Iglesias s'ha fet vell molt ràpid [en al·lusió a la nova i la vella política] i ha votat amb Rajoy", ha dit, i ha recordat que quan Pedro Sánchez es va sotmetre al debat d'investidura Podem va votar en el mateix sentit que el PP.

En aquest punt, ha criticat el partit morat per tenir, a parer seu, més interès a superar el PSOE que a substituir el PP al capdavant del govern espanyol.

PSC: "No es pot confiar en Iglesias"

El PSC, per la seva banda, s'ha pronunciat aquest dilluns en la mateixa línia que el PSOE. La secretària d'organització dels socialistes catalans, Assumpta Escarp, ha cridat a votar socialista si hi ha unes noves eleccions espanyoles després de constatar que "no es pot confiar" en Iglesias per aconseguir el canvi a la Moncloa. "Hem vist en qui no es pot confiar per sumar-se al canvi, Pablo Iglesias no ens ha assegurat ni assegura el canvi", ha remarcat Escarp en roda de premsa després de la reunió del secretariat del PSC, recollida per l'ACN.

A parer seu, si finalment hi ha comicis, com tot apunta que passarà, "no es pot perdre una nova oportunitat" per garantir un govern diferent del del PP. Per això, ha demanat el vot per a aquelles forces "que sí que volen i que poden fer possible el canvi, i no aquelles que han posat pegues i que no han entès quin era el missatge de les eleccions del 20-D".

stats