Política 20/11/2013

PSC, PP i C's burxen Mas per les declaracions de Junqueras sobre l'aturada de l'economia

El cap de l'executiu evita desautoritzar el líder d'ERC i exhibeix amb ell entesa en matèria pressupostària

Ferran Casas
2 min

BarcelonaEl PSC, el PP i Ciutadans han coincidit avui en interpel·lar al Parlament a Artur Mas per les paraules del líder d'ERC, Oriol Junqueras, en el sentit que caldria parar l'economia catalana per pressionar a Espanya si no accepta la celebració d'una consulta sobre l'estat propi. Ha obert foc Albert Rivera amb l'argument que es dóna a l'estranger "una imatge lamentable i de república bananera", mentre que Alícia Sánchez-Camacho ha criticat "la irresponsabilitat i les amenaces als catalans" i Pere Navarro ha advertit que parar l'economia "no arreglarà el problema de les llistes d'espera". Mas ha defugit desautoritzar Junqueras perquè, ha dit, només ho podria fer si fos conseller, i el líder d'ERC és el seu soci, però també el cap de l'oposició. "No puc passar-me la vida desautoritzant presidents de grups parlamentaris", ha dit abans de deixar caure a Navarro que potser del que caldria opinar és del que ha passat al PSC sobre la consulta aquests dies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu s'ha regirat contra Camacho quan l'ha acusat d'"escaquejar-se" i li ha replicat que és ella la que fa dies que s'escaqueja de "donar explicacions a la cambra" i és "alarmant", en referència al cas Método 3. Visiblement enfadada, la líder del PP ha deixat l'hemicicle.

Amb Junqueras, Mas ha exhibit sintonia en matèria pressupostària, el contrari del que ha passat amb Joan Herrera, que ha criticat que no s'aclareixi d'on sortiran els diners de les privatitzacions que no es concreten.

Mas també ha valorat la "victòria catalana, també del País Valencià, les Balears i Múrcia" en l'assumpte del corredor mediterrani, que ahir el Parlament Europeu va fixar com a prioritari. "El sentit comú europeu ha passat per damunt del que a Espanya no ho era tant", ha reflexionat el president.

stats