Política 28/06/2012

Muriel Casals: "Monago falta al respecte als extremenys perquè creu que no són capaços de guanyar-se la vida com nosaltres"

La presidenta d'Òmnium creu que el govern espanyol usa el poder judicial per aconseguir el que no pot a través de les urnes

Pere Martí
1 min
Muriel Casals

BarcelonaLa presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha acusat el president extremeny, José Antonio Monago, de "faltar al respecte" als extremenys perquè quan diu que el pacte fiscal català posarà en perill les subvencions que rep la seva comunitat està dient que "no són capaços de guanyar-se la vida com nosaltres". El president popular ha reclamat un front comú contra el pacte fiscal català perquè seria "discriminatori". En declaracions a 'Els matins' de TV3, Casals ha recordat que Catalunya contribueix amb una "quantitat exagerada dels seus impostos" a la solidaritat interterritorial, que ha titllat de "solidaritat extrema", i ha demanat que s'hi posi límits. En aquest punt, ha recordat que si fracassa el pacte fiscal, Òmnium impulsarà una campanya de desobediència fiscal perquè els catalans paguin els seus impostos a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Coincidint amb el segon aniversari de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, la presidenta d'Òmnium ha acusat el govern de Madrid d'usar el poder judicial per desmuntar mitjançant sentències allò que no aconsegueix a les urnes i ha posat com a exemple la darrera sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística. "Usen el sistema judicial per fer lleis", ha explicat. Aquests fets demostren, segons Casals, que la manifestació del 10 de juliol contra la sentència del TC estava més que justificada. Respecte a les dades de l'enquesta del CEO, que revelen que el 51% dels catalans votarien favorablement a la independència, ha explicat quer no l'han sorprès perquè "l'independentisme de sentiment i l'independentisme de butxaca s'han trobat".

stats