Política 23/11/2017

5 vols xàrter i 70 punts de sortida d'autobusos cap a una manifestació "massiva" a Brussel·les

ANC i Òmnium presenten els detalls de la concentració per demanar a Europa "que desperti"

Anna Mascaró
2 min
Marcel Mauri i Agustí Alcoberro, aquest matí.

BarcelonaEl portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, han presentat aquest matí els detalls de la manifestació prevista per al 7 de desembre a Brussel·les, amb el lema 'Europa, desperta, ajuda Catalunya', una concentració que preveuen "massiva" i molt superior als precedents de mobilitzacions similars, que havien congregat fins a 14.000 persones. Les entitats han preparat fins a 5 vols xàrter que sortiran de Barcelona (3), Girona i Lleida, i han explicat que les assemblees territorials d'Òmnium han organitzat 70 punts de sortida d'autobusos a tot el territori català: de cada punt, a més, en pot sortir més d'un autobús. Per exemple, de Mataró en sortiran 5.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els vols comercials a Brussel·les estan totalment col·lapsats, i també hi ha moltes dificultats per trobar hotels", ha assegurat aquest matí Agustí Alcoberro, que ha dit que coneixen casos de "persones que estan organitzant viatges via Amsterdam o París i gent que ha hagut de buscar hotels a 40 i 50 quilòmetres de distància". Encara és possible apuntar-se a les sortides en autocar, tot i que, segons Alcoberro, hi ha "un fort moviment de gent que anirà a la manifestació amb automòbil i caravanes".

"Anirem al cor d'Europa per demanar-li que desperti i per mostrar-li les manifestacions multitudinàries, cíviques i festives que hem anat fent a Catalunya", ha assegurat Mauri. "Volem dir ben clar a les institucions europees que denunciem la manca de qualitat democràtica de l'Estat; volem reivindicar drets bàsics que estan en perill a Catalunya, a l'estat espanyol i a Europa. Hi anem a explicar que els nostres presidents, que han liderat manifestacions massives i democràtiques, juntament amb els consellers, són injustament a la presó", ha afegit. Segons el líder d'Òmnium, "aquesta vegada Europa no ha estat a l'altura", per la qual cosa ha cridat els catalans a "desbordar Brussel·les reclamant democràcia".

Cal recordar que aquesta mobilització no va néixer exactament de l'ANC i Òmnium, sinó de diversos col·lectius que es van aplegar sota el nom Omplim Brussel·les. Posteriorment, les entitats van decidir organitzar "aquest projecte, ambiciós i difícil d'aplicar", ha assegurat Alcoberro. El 7 de desembre és dia laborable a Brussel·les, la qual cosa, segons el líder de l'ANC, farà més visible la manifestació per a la ciutadania. L'acte consistirà en una manifestació pel centre de la ciutat, que passarà pel barri europeu, i en acabar hi haurà intervencions d'un bloc polític internacional, un segon bloc d'intervencions per als drets humans i una tercera ronda de parlaments amb polítics catalans, tot i que encara no han concretat quins: "Convidarem tant el president com els consellers i les forces polítiques del nostre país a participar a la manifestació", ha dit Mauri. En acabar també hi haurà actuacions musicals i s'aixecaran castells.

stats