Política 16/05/2019

Maragall demana a la JEC un debat d'alcaldables amb Forn

Artadi havia demanat un cara a cara amb el cap de llista d'ERC i l'acusa de condicionar-lo a un debat "que no es produirà"

N.orriols
2 min
Maragall demana a la JEC un debat d'alcaldables amb Forn

BarcelonaDesprés que ahir la número dos de JxCat, Elsa Artadi, reptés Ernest Maragall, d'ERC, a un cara a cara, el candidat republicà ha contestat demanant a la Junta Electoral Central un debat entre alcaldables en què hi participi el cap de llista de JxCat, Joaquim Forn, empresonat a Soto del Real. Una petició que no ha agradat a Artadi perquè, ha assegurat, s'ha fet sense informar-los ni a la candidatura ni a l'exconseller.

La carta de Maragall a Forn i Artadi explicant que ha demanat un debat a la JEC

D'aquesta manera, Maragall deixa en suspens el cara a cara que havia demanat Artadi. Com a mínim, fins que la JEC no prengui una decisió sobre el debat amb Forn que ha demanat el cap de llista d'ERC.

Artadi diu que ERC sap que el debat "no es produirà"

"Maragall ha demanat debatre amb Forn a la Junta sense dir-nos res. Deixa en mans de la Junta Electoral censora que es pugui fer un debat que sap que no es produirà perquè ens han impedit" entrevistes i rodes de premsa, ha dit Elsa Artadi en una atenció als mitjans de comunicació a la Nova Marina del port de Barcelona.

A parer de la candidata de JxCat, que ja ha xocat amb Maragall en aquesta campanya, la petició del republicà és una "excusa per no debatre, contrastar models i opinions". "No debatre és no donar informació als ciutadans i no reforçar la democràcia", ha afirmat.

Fonts de la candidatura expliquen que aquest dijous a la matinada han rebut un correu de Maragall en què els deia que havia fet aquesta petició a la Junta Electoral Central, i afegeixen que no se'ls havia consultat abans, tampoc a Forn.

JxCat, en matèria de ports i aeroports: "És igual si governa el PSOE o el PP"

Artadi ha fet una atenció als mitjans amb l'exeurodiputat Ramon Tremosa per reclamar la gestió pròpia del port i l'aeroport de Barcelona i també per denunciar la falta d'inversions de l'Estat en la connexió per transportar mercaderies. "Volem una via d'ample europeu i no una via franquista", ha denunciat la número dos de JxCat sobre l'estat de les vies que connecten el port per cap a Europa.

"És igual si governa el PSOE o el PP", ha dit Artadi, que també ha carregat contra l'alcaldessa, Ada Colau, per no esmerçar-se, segons ella, en el port de Barcelona. "Els comuns aposten pel decreixement econòmic", ha dit.

Per la seva banda, Tremosa ha denunciat que Aena, l'organisme estatal que gestiona tots els aeroports de l'Estat, frena la capacitat del de Barcelona. Ha posat d'exemple l'últim conveni entre Espanya i Rússia, en què vetava la possibilitat de vols directes entre Barcelona i Tòquio.

Artadi s'ha situat "al costat del teixit productiu", amb l'objectiu de facilitar l'activitat econòmica. Segons el seu programa electoral, JxCat aposta per l'agència Barcelona Activa com a "agència de promoció econòmica" i "principal garant de polítiques actives d'ocupació".

stats