Política 02/06/2019

Maragall explicita que podria excloure JxCat d'un acord de govern amb Colau

Assegura que és una possibilitat que està "sobre la taula molt clarament" per facilitar el pacte

Ara
2 min
L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, aquest dissabte a la nit al programa 'FAQS' de TV3

BarcelonaErnest Maragall confirma el canvi de posició en relació al futur del govern municipal de Barcelona. Tot i que després de visitar Joaquim Forn a Soto del Real ja va apuntar-ho, aquest dissabte a la nit ha explicitat que està disposat a excloure de JxCat d'un acord amb Ada Colau. "És una de les possibilitats sobre la taula, molt clarament", ha dit en una entrevista al programa 'FAQS' de TV3, on ha argumentat que el grup liderat per Forn i Elsa Artadi podrien fer un pas al costat "en positiu, com a part d'una responsabilitat institucional i sobiranista que tots ens estem autoexigint".

Maragall ha fet aquestes declaracions després que aquest divendres visités Forn a la presó de Soto del Real i que dimecres afirmés que, si no assolia un pacte amb Barcelona en Comú i JxCat, l'alternativa era que ERC governés en solitari. Juntament amb aquest gir discursiu, que aplana el terreny per a l'opció que des del primer moment és la preferida internament per als republicans –la d'un pacte bilateral amb Colau–, aquesta nit el republicà també ha denunciat una "operació d'estat" per evitar que l'alcaldia de la capital catalana sigui independentista.

Es referia a l'oferta de pacte de govern de Jaume Collboni (PSC) a Colau amb el suport de Manuel Valls (Cs), que ha posat els seus vots a disposició dels socialistes i els comuns. "És un esperpent", ha dit Maragall, que considera que aquesta operació seria "absolutament contradictòria amb la voluntat real de la ciutat" i es mostrava convençut que "Barcelona en Comú no s'hi deixarà atrapar". Maragall, que té clar que serà el pròxim alcalde de la ciutat, s'ha confessat optimista amb la possibilitat de tancar l'acord amb Colau. L'"energia combinada" dels dos grups, ha afegit, servirà per abordar la defensa de drets i llibertats.

stats