Política 23/11/2016

Aznar lamenta que Barberá hagi mort "havent sigut exclosa" del PP

L'exministre José Manuel García Margallo afirma que "membres del PP van donar-li l'esquena" i que patia "una depressió molt profunda"

Agències
2 min

MadridL'expresident del govern José María Aznar ha lamentat en un comunicat que Rita Barberá hagi mort "havent sigut exclosa del partit al qual va dedicar la seva vida".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aznar ha expressat el seu "més profund condol" per la mort de l'exalcaldessa de València, i alhora ha lamentat que hagi mort amb la causa per corrupció oberta al Tribunal Suprem, i "no hagi pogut restablir el bon nom que per mi sempre ha tingut".

"Amb la seva mort es perd una espanyola orgullosa de ser-ho, i una valenciana que va treballar durant més de 30 anys per la seva terra i per Espanya".

José Manuel García-Margallo, Teófila Martínez i María José García-Pelayo en sortir de l'hotel situat als voltants del Congrés

"Depressió profunda"

L'exministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo, ha explicat aquest dimecres en declaracions a Antena 3 que Rita Barberá estava "sotmesa a una medicació molt forta" perquè estava "travessant una depressió molt profunda" fruit de la seva imputació al Tribunal Suprem.

Margallo, que era amic personal de Barberá, ha destacat "el patiment" que va "experimentar Rita aquests dies" i ha apuntat que en una conversa recent la va veure "molt abatuda". "Li vaig dir que no passava d'aquesta setmana que soparíem junts", ha dit Margallo, que ha criticat que membres del partit "li han donat l'esquena", fins i tot al Senat. També ha subscrit les manifestacions de dirigents del PP contra el "linxament" que ha patit l'exalcaldessa de València.

Presumpció d'innocència

La diputada del PP per Màlaga Celia Villalobos ha dit que Barberá estava "destrossada" pel seu processament, i ha demanat una reflexió als mitjans de comunicació i als partits polítics, inclòs el PP, sobre la presumpció d'innocència i la necessitat de valorar tota la trajectòria d'un polític.

Entre altres coses creu que a l'hora de jutjar un polític "cal analitzar tota la seva vida política" i no cenyir-se solament "a l'últim esdeveniment".

També en declaracions a Antena 3 ha dit sentir "ràbia" perquè Barberá "no va a poder demostrar la seva innocència davant el jutge". Fins i tot creu que, donada la "persecució brutal" que ha sofert, l'exalcaldessa no ha mort amb presumpció d'innocència, sinó de culpabilitat.

stats