Política 07/02/2016

El PSOE alerta Podem que els vetos en la negociació "condueixen directament" a un govern de Rajoy

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, exigeix als socialistes un pacte a tres amb Ciutadans per no "trair" els espanyols

Ara
2 min
El PSOE avisa que les plebiscitàries “fracturarien” la societat catalana

BarcelonaEl secretari d'organització del PSOE, César Luena, ha advertit aquest diumenge el líder de Podem, Pablo Iglesias, que "els vetos condueixen directament a fer que segueixi governant Mariano Rajoy". El partit morat ha exhortat els socialistes a triar entre ells o Ciutadans, partit que tampoc veu amb bons ulls la presència de Podem en les converses que ha iniciat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. "L'exclusivitat en les negociacions no és una condició assumible per al PSOE. Els votants d'Iglesias esperen generositat, responsabilitat i diàleg per tal que es pugui obrir espai per al canvi. El que no esperen són vetos excloents que l'únic que fan és beneficiar Rajoy", ha indicat Luena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha assegurat aquest diumenge en un acte amb les joventuts del partit que Sánchez s'ha negat fins a 17 vegades a dialogar amb els populars tot i ser ells els qui van guanyar les eleccions espanyoles del 20-D. "Ens han dit que no, que no volen dialogar amb el partit que ha guanyat els comicis. En canvi, volen dialogar amb els independentistes", ha insistit Cospedal. "Cal que els socialistes no traeixin Espanya ni el futur dels seus joves", ha reclamat la secretària general dels populars, que ha reiterat la conveniència d'un pacte entre PP, PSOE i Ciutadans.

"És una forma curiosa de creure en la democràcia", ha insistit l'expresidenta de Castella-la Manxa, que ha acusat els socialistes de "faltar al respecte als espanyols que han guanyat les eleccions". A pesar de tot, la secretària general del PP ha comentat que el PP segueix oferint diàleg per tal d'arribar a un acord amb Sánchez.

Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior en funcions, ha assenyalat des de Barcelona que seria "gravíssim" que el secretari general del PSOE estigui disposar a donar suport a l'acostament i excarceració de presos d'ETA i un canvi político-jurídic al País Basc a canvi que el PNB facilités la seva investidura.

El paper de Ciutadans

El secretari general del grup parlamentari Ciutadans, Miguel Gutiérrez, ha criticat l'actitud "excloent" de Pablo Iglesias i ha apuntat que la seva actitud és "bastant pobra" i que "és el mateix que ha fet el PP". "Si el PP i Podem volen fer una pinça perquè aquestes reformes que el país necessita no es duguin a terme, que ho diguin, que diguin que no volen fer reformes, però que no diguin que són el progrés", ha assenyalat Gutiérrez des de Madrid.

Casos de corrupció

El president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, s'ha referit en una entrevista a 'La Voz de Galicia' als casos de corrupció que afecten el PP. "No s'ha tingut l'audàcia per anticipar-se i reaccionar", assegura el dirigent gallec, que es mostra "lleial" a Mariano Rajoy en cas que es vulgui tornar a presentar a unes hipotètiques eleccions anticipades.

stats