Marina Geli i Núria Ventura demanen al PSC que no sigui un partit "antiindependentista"

Les dues socialistes crítiques han confirmat aquest dilluns que participaran a la V de la Diada i s'han reunit amb Joan Rigol per formalitzar l'entrada de Moviment Catalunya a l'organisme del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Les diputades del PSC al Parlament Marina Geli i Núria Ventura han anunciat aquest dilluns que participaran en la V que l'ANC i Òmnium Cultural estan organitzant de cara a la Diada. Així mateix, han lamentat que la direcció del PSC no vagi a l'acte, al qual consideren que podrien assistir perfectament sense sentir-se incòmodes. "No demanem que el PSC sigui un partit independentista, demanem que no sigui antiindependentista. Hauria pogut anar perfectament a la V". Les diputades han fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, amb qui s'han vist per formalitzar l'entrada de la plataforma de crítics socialistes Moviment Catalunya en aquest organisme, que defensa la celebració de la consulta.

El PSC no ha donat cap consigna sobre si assistir a la V o a l'acte que Societat Civil Catalana organitza a Tarragona, argumentant que els militants són, abans que res, ciutadans i, per tant, tenen la llibertat d'assistir als actes que considerin oportuns. Geli i Ventura no temen represàlies ni per anar a l'acte sobiranista ni per haver-se inscrit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir –un organisme on no hi ha el PSC–, i consideren que el partit socialista ha de facilitar "la convivència a la diversitat", és a dir, acceptar que els seus càrrecs puguin tenir visions diferents de la direcció sobre la consulta.

A la V també hi assistirà una altra militant del PSC i membre de Moviment Catalunya, la regidora socialista a l'Ajuntament de Girona Pia Bosch, i l'exlíder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Martí, que al mes de juliol es va donar de baixa del partit.