Política 31/07/2012

Mas-Colell planta Montoro al Consell de Política Fiscal i Financera

El Govern demana a l'Estat que rectifiqui i anuncia que el conseller no assistirà a una reunió en què hi ha "decisions unilaterals tancades i barrades sense opció al diàleg"

Sara González
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, no assistirà a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera que se celebrarà aquesta tarda per aprovar els objectius de dèficit de les comunitats autònomes. L'enuig que el conseller va fer palès en la darrera reunió, celebrada el 12 de juliol, es traduirà avui amb una desafiant cadira buida que tensa encara més les relacions amb el govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Se'ns proposa que hi anem amb decisions unilaterals tancades i barrades, sense opció al diàleg, i que se'ns imposen arbitràriament i sense planificació”, ha assegurat el portaveu del Govern, Francesc Homs, qui ha recordat que el president espanyol, Mariano Rajoy, ja va decidir ahir “en una reunió de partit” els assumptes a tractar al Consell.

El Govern també ha demanat al govern espanyol a través d'una carta que “rectifiqui” el seu posicionament d'endurir l'objectiu de dèficit de les autonomies mentre flexibilitza el seu. Homs ha recordat que si Europa va rectificar en aquest sentit per “tocar de peus a terra” i “alleugerir les polítiques d'austeritat”, Espanya “també ho deu poder fer”.

Homs també ha argumentat que el Govern ja fa “mesos” que ha ofert “cooperació” al govern espanyol tant aportant idees com participant en votacions sobre mesures “impopulars” i que, malgrat tot, “el govern de l'Estat falla”. “Assumim les responsabilitats i demanem que l'Estat assumeixi les seves”, ha dit el portaveu, qui ha recordat que l'Estat és el responsable de la liquiditat de les autonomies per als pagaments a finals de mes. “Han de complir i no ho fan”, ha conclòs, en una clara al·lusió als impagaments de la Generalitat dels concerts a les entitats dels serveis socials.

stats