El Govern encarregarà a Mas explicar la sentència del 9-N al món

L'expresident de la Generalitat assistirà a la reunió del consell executiu d'aquest dimarts, juntament amb l'exvicepresidenta Joana Ortega, l'exconsellera Irene Rigau i l'exconseller Francesc Homs

L'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau explicaran al consell executiu del Govern de la Generalitat la sentència del 9-N. Segons ha avançat 'El Nacional' i ha pogut confirmar l'ARA, l'objectiu és analitzar la situació que s'ha creat després de la sentència del 9-N. El Govern també vol traslladar als condemnats l'encàrrec d'explicar al món la situació de judicialització de la política a l'Estat. A la reunió també està previst que hi assisteixi l'exconseller Francesc Homs, que encara està a l'espera de conèixer la sentència del Tribunal Suprem.

Serà la primera vegada en aquesta legislatura que persones alienes al consell executiu participen a la reunió. Amb aquest gest, el Govern vol subratllar el rebuig a la sentència del TSJC. L'executiu català ja va anunciar la setmana passada la proposta que els tres condemnats s'encarreguin d'explicar a l'exterior la persecució judicial que denuncien que s'ha generat per la voluntat de l'executiu de convocar un referèndum.

Aquest dimarts, el consell executiu començarà mitja hora abans, arran de la convocatòria del ple de pressupostos a la tarda. A la reunió s'analitzarà la situació dels encausats. Mas ja havia començat a explicar el procés a l'exterior, però ara el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, li demanarà que intensifiqui aquesta activitat. Amb la llei a la mà, si el Govern ho decidís també tindria capacitat de crear comissions de caràcter temporal o permanent "que tindran les funcions que específicament els atribueixi o els delegui", explica aquest diari digital.