Política 13/01/2015

Mas: "No es pot arribar a Ítaca tots barallats i cadascú remant pel seu compte"

El president "espera" trobar un acord amb ERC per a les plebiscitàries "en els propers dies"

Ara
1 min
El president del Govern, Artur Mas, ha participat en la presentació de Carles Puigdemont com a candidat a l'alcaldia de Girona.

BarcelonaEl president del Govern, Artur Mas, ha aprofitat el darrer acte d'una jornada políticament intensa per llençar un darrer missatge a ERC. "No es pot arribar a Ítaca tots barallats i cadascú remant pel seu compte", ha dit, usant una vegada més un símil mariner. Segons ha explicat, a Ítaca s'hi pot arribar a motor, a vela i fins i tot, a rem. Ara bé, ha avisat, mai "remant cadascú pel seu compte, perquè al final l'embarcació dóna voltes sobre ella mateixa, però no avança ni un pam".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president ha remarcat que a Catalunya hi ha "molta gent amb anhels de llibertat" i que cal "entre tots" trobar la manera de remar plegats "per avançar cap al nord fixat". Per això, ha afirmat que "espera" trobar un acord amb ERC per a desencallar les negociacions per les plebiscitàries "en els propers dies i setmanes".

Mas, que ha donat suport a Carles Puigdemont com a candidat a l'alcaldia de Girona, també ha assegurat que les municipals del maig seran clau perquè en el moment polític actual cal que els ajuntaments siguin "veritables estructures d'Estat" i que estiguin "alineats" amb el procés.

stats