política
Política 24/02/2014

C's retreu a Mas que faci d'"amfitrió impertinent" al MWC davant el "discurs d'Estat" del príncep

Retreu al president que "intenti colar el separatisme" en la inauguració del congrés. Insta Mas a deixar de parlar de la "nació mil·lenària" perquè per a tothom, "'Barcelona is Spain'"

Efe
2 min

BarcelonaEl secretari general i portaveu de Ciutadans (C's), Matías Alonso, ha criticat aquest dilluns que el president de la Generalitat hagi tornat a fer d'"amfitrió impertinent" al Mobile World Congress (MWC en presència del Príncep, i que, "una vegada més, insisteixi en afeblir el futur de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant el sopar de benvinguda als participants del congrés, davant 120 assistents -en gran part representants de la indústria tecnològica internacional- i abans del discurs del Príncep Felip, Mas va defensar que Catalunya és "una antiga nació europea" que "pot tenir un lloc en una economia i un món global".

"Davant el Príncep, Mas torna a fer d'amfitrió impertinent. Davant d'un discurs d'Estat, inclusiu i enfortidor per a Catalunya i Espanya, ens trobem una vegada més a un Mas que insisteix en afeblir el futur de Catalunya", ha opinat Alonso en roda de premsa a la seu barcelonina del partit. El dirigent ha lamentat que Mas "intenti colar el separatisme" en el context d'una cita que fa de Barcelona "la capital mundial de les noves tecnologies de la comunicació durant uns dies".

"Però ara és una mica complicat, perquè per tothom que ve, 'Barcelona is Spain' -ha ironitzat-. Tothom fa aquesta connexió d'idees. Però Mas aprofita i explica això tan mític i poètic de la nació mil·lenària". Una estratègia que, al seu parer, és "el camí més ràpid per debilitar definitivament a Catalunya, que ha de ser forta i integrada en una Espanya forta i una Unió Europea unida i federal".

Les línies vermelles de Reding

D'altra banda , Alonso també s'ha referit a les paraules de la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, qui durant una visita ahir a Barcelona va fer una crida als governs espanyol i català a "negociar amb mentalitat oberta i sense línies vermelles" per resoldre el contenciós polític entre Catalunya i Espanya. "Hi ha línies vermelles -ha admès Alonso- , però no poden estar sobre la taula per negociar. Mas està imposant al final en una negociació i això no té a veure amb la mà estesa que s'insisteix que hi ha. El que hi ha és rebuig absolut a negociar".

stats