IMPUTACIÓ D'ORIOL PUJOL
Política 22/03/2013

Mas creu que demanar que Oriol Pujol deixi l'escó és "perdre el sentit de la proporció i la justícia"

El president de la Generalitat defensa que CDC, PSC i ERC estan assumint més responsabilitats respecte als seus càrrecs investigats que els partits espanyols

Ara
1 min
La figura de l'aforat,  una garantia judicial afegida

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest divendres a 'El món a RAC 1' que Oriol Pujol no hagi abandonat l'escó tot i ser imputat pel cas de les ITV. Així, afirma que demanar que "encara que sigui injust, que es faci", significa que s'està perdent "el sentit de la proporció i la justícia", perquè en abandonar l'acta de diputat "no hi ha possibilitat de recuperació", a diferència dels càrrecs de secretari general de CDC i president del grup parlamentari de CiU, que sí que ha delegat. Així mateix, Mas ha afirmat que en els casos dels imputats de CDC i PSC i, en el cas d'ERC del seu secretari d'organització cridat a declarar, "s'està assumint un nivell de responsabilitats més gran" que el dels partits espanyols investigats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igualment, el president del Govern ha denunciat que efectivament hi ha "guerra bruta" contra Catalunya. "Jo n'he sigut objecte", ha apuntat, atès que l'informe de la policia espanyola que va aparèixer en campanya tenia "voluntat d'alterar els resultats electorals". També ha criticat les "coaccions i amenaces" de l'executiu estatal en avisar que poden aparèixer més casos d'espionatge. "Qui dóna ordres d'investigar il·legalment persones d'aquest país? No se sap res!", ha etzibat Mas.

stats