Mas, a Rajoy: "No es preocupi que a Catalunya mai ningú es pot sentir estranger"

El president remarca que tant el catalanoparlants com els castellanoparlants se sentiran al seu país en una Catalunya independent

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha respost al president espanyol, Mariano Rajoy, que no hi haurà cap ciutadà a Catalunya que se senti estranger al seu país. "Que no es preocupi perquè un país que ha aconseguit durant segles i especialment en les darreres dècades que tantes persones vingudes de fora, amb les seves llengües d'origen, se sentin catalans, és un país en el qual mai ningú es pot sentir estranger", ha dit Mas a Rajoy. Mas ha remarcat, citant a Josep Pla, que els castellanoparlants se sentiran a casa seva en una Catalunya independent. El president ha participat en un acte de precampanya de Junts pel Sí a Vila-seca, al Tarragonès.

Artur Mas també ha desmentit que en un estat lliure, Catalunya pogués perdre un terç de la seva riquesa com ha alertat el ministre Margallo. "Això no s'ho creu ningú. Al revés. Si Catalunya té les eines de qualsevol d'aquests altres estats pot aspirar a situar-se a dalt de tot des del punt de vista d'una democràcia de qualitat, prosperitat econòmica i serveis públics", ha dit. El president ha insistit en què el 27S és una oportunitat on el país "s'ho juga tot". "O ho fem ara o tornarem a repetir, de manera diferent sense violència, la història frustrada d'un segle XX on Catalunya no es va poder construir a ella mateixa. No desaprofitem aquesta ocasió que difícilment es tornarà a repetir", ha afegit.