INVESTIDURA
Política 13/06/2015

El PSC recupera l'alcaldia de Mataró amb un pacte amb CiU

El jove David Bote, de 33 anys, se situa al capdavant de l'Ajuntament amb la promesa de treballar des del diàleg i el consens

Efe
2 min
David Bote (PSC), durant la investidura / AJUNTAMENT DE MATARÓ

MataróEl PSC ha recuperat aquest dissabte l'alcaldia de Mataró, amb David Bote, de 33 anys, com a nou alcalde, el més jove de la història de la capital del Maresme, gràcies a un pacte de governabilitat amb CiU. En la presa de possessió, el nou alcalde ha agraït el suport dels ciutadans en les passades eleccions, que han fet que el PSC sigui, de nou, el partit més votat a Mataró després d'estar quatre anys en l'oposició. Bote també ha tingut paraules d'agraïment, entre d'altres, per al grup socialista que ha estat treballant fins al passat mandat, encapçalat per Joan Antoni Baron. També s'ha referit a CiU, el partit que li ha donat el seu suport per governar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El nou alcalde ha indicat als presents que han entès el lema amb el qual vol batallar aquest període: 'Nosaltres, Mataró'. "Aquest agraïment es traduirà en lleialtat i confiança perquè entre tots tirarem endavant aquesta ciutat amb l'acord que acabem de signar". Ha afegit que "el nostre lema expressa la voluntat de trobada, d'unió, i el nostre repte és el diàleg i consens, cadascun des de la seva identitat però tots al servei de la ciutat". "Vivim una crisi social que afecta la nostra ciutat, que mina els pilars del seu futur. La seva superació significa la implicació de tothom. Us invito al diàleg i des d'avui seré un alcalde amb la mà estesa obert també a crítiques", ha assegurat.

El nou govern municipal sociovergent ha de liderar, segons el parer de Bote, tres grans reptes, el primer dels quals és promoure les reformes estructurals necessàries per poder afrontar dues de les grans deficiències de Mataró: "L'atur i el fracàs escolar".

El nou primer regidor ha indicat que "hem de promoure l'activitat econòmica i l'arribada d'El Corte Inglés, que no serà fàcil", i per això ha demanat "generositat". També ha esmentat el Tecnocampus com a punt d'innovació i referent d'empreses i emprenedors de la comarca, així com el port i el sector turístic.

Les amenaces per a la ciutat, segons el nou alcalde, són els problemes de convivència i la pobresa, "efectes de la crisi que són presents en les nostres famílies". Ha apostat per millorar la transparència i els projectes que han de definir el futur de Mataró i recuperar la confiança dels ciutadans en la gestió dels recursos públics.

Abans de la constitució del nou consistori, el PSC i CiU han signat l'acord de governabilitat per als pròxims quatre anys. El ple de l'Ajuntament de Mataró ha quedat constituït amb 6 regidors del PSC, 5 de CiU, 4 d'ERC, 3 de Volem –la marca amb què es presentava Podem–, 3 de C's, 2 del PP, 2 de la CUP, 1 de Plataforma per Catalunya i 1 d'ICV, un dels consistoris de Catalunya amb més grups municipals.

stats