CARTA DE MAS ALS LÍDERS MUNDIALS
Política 02/01/2014

Lucena: "Els països seriosos interpretaran la carta de Mas com una cosa exòtica"

El portaveu parlamentari del PSC vaticina que la missiva farà que "els Reis li portin carbó a Mas si segueix fent coses com aquesta"

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha criticat aquest dijous que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi enviat una carta als líders europeus i de 45 països del món per demanar-los col·laboració per fer la consulta. "El contingut de la carta demostra un desconeixement profund de les relacions internacionals i això farà que els Reis li portin carbó a Mas si segueix fent coses com aquesta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tant és així que el socialista, agafant com a argument el que diu que va poder comprovar quan va presidir l'Agència Espacial Europea, ha afirmat "aquest tipus de cartes els països seriosos, i entre ells els de la UE, les interpretaran com cosa una mica exòtica". "No és la manera normal d'adreçar-se a presidents de la UE", ha sentenciat.

Pel PSC, aquest és un pas més en el seguit d'accions derivades del procés cap al dret a decidir que suposen un error. És per això que, recordant les respostes que habitualment el govern espanyol dóna a les iniciatives de Mas, Lucena ha fet una crida als executius de la Generalitat i l'Estat "perquè deixin de comportar-se de manera tan poc elegant i professional, que seguin a la taula i pactin una consulta".

El portaveu parlamentari del PSC també ha advertit que "la comunitat internacional el que valora és el diàleg i el pacte, i no moviments unilaterals com el que representa aquesta carta".

stats