DRET A DECIDIR
Política 14/10/2014

Iceta reitera la seva oferta de col·laboració a Mas: "Si té altres objectius, haurà de buscar nous socis"

El primer secretari del PSC assegura que no és partidari d'una "consulta devaluada" el 9-N

Ara
1 min
Miquel Iceta, primer secretari del PSC / ARA

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reiterat aquest dimarts la seva oferta de col·laboració al president de la Generalitat, Artur Mas, en cas que vulgui esgotar la legislatura sense el suport d'ERC. "Si té altres objectius, haurà de buscar nous socis", ha indicat Iceta en una entrevista a 'Els matins', de TV3. "Jo no em tancaria portes, no sé si valdria la pena aprofitar els dos anys que queden de legislatura", ha apuntat Iceta, que ha assenyalat que "no li agradaria" trobar-se dins la pell de Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre el procés de participació ciutadana per al 9-N que el president va plantejar ahir als partits sobiranistes, el dirigent socialista ha argumentat que no és partidari d'una consulta "devaluada" i que un succedani del referèndum "no funcionarà". "Potser les coses que es van dir no eren del tot certes. No es poden generar falses expectatives", ha indicat Iceta, que ahir va parlar amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, sobre la situació a Catalunya.

Pel que fa a la possibilitat d'unes eleccions plebiscitàries, el primer secretari del PSC ha raonat que cal anar-hi "amb un programa més llarg que una frase". Es referia així a la voluntat d'alguns partits sobiranistes de dur la declaració unilateral d'independència com a únic punt al programa.

stats