Publicitat
Publicitat

CONGRÉS DELS DIPUTATS

Madrid publicarà a la tardor les dades referents al 2009

Una diputada del PSC al Congrés critica que publicar les balances cada tres anys "és massa temps"

Montserrat Colldeforns justifica que la balança sigui sempre negativa, ja que la riquesa de Catalunya hauria de finançar altres zones més pobres de l'Estat

El Congrés dels diputats ha aprovat una moció d'ERC segons la qual Madrid publicaria a la tardor les balances fiscals del 2009 i el govern espanyol es va comprometre a fer que aquest exercici es repeteixi cada tres anys. Tot i això, Montserrat Colldeforns, diputada del PSC al Congrés i vocal de la comissió d'Economia i Hisenda, ha assegurat en una entrevista a Cugat.cat –mitjà de Sant Cugat del Vallès, la seva població– que aquest període és excessiu. "Tres o quatre anys per publicar les balances fiscals és massa temps", ha criticat, malgrat reconèixer que suposa "una càrrega de treball important", en especial perquè els mecanismes comptables i administratius de l'Estat espanyol "no estan prou afinats".

Colldeforns també espera que les balances "expliquin l'efecte de la crisi, el nou sistema de finançament i la major despesa del govern" i ha subratllat que cal analitzar-ne la "composició". D'aquesta manera, si les despeses són adequades, això ja justificaria les dades nominals. En aquest sentit, la diputada socialista ha defensat que la balança sigui sempre negativa, ja que creu que la riquesa de Catalunya ha de servir per finançar les zones més pobres de l'Estat.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT