Política 03/01/2014

'El Mundo' demana a Rajoy que prengui represàlies contra Mas per la carta als líders europeus

El diari planteja aplicar l'article 155 de la Constitució i suspendre l'autonomia o subordinar les ajudes del fons de liquiditat al tancament de les ambaixades catalanes

Ara
1 min

Barcelona'La deslleialtat de Mas no pot ser gratuïta'. Aquest és el títol de l'editorial que aquest divendres publica el diari 'El Mundo', en què demana al president espanyol, Mariano Rajoy, que prengui represàlies contra Artur Mas per la carta que el president de la Generalitat ha enviat a 27 líders europeus, així com pel memoràndum que ha fet arribar a 45 responsables d'Exteriors del món.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El rotatiu afirma que l'acció de Mas és d'"extrema gravetat des del punt de vista institucional" i que, entre altres qüestions, suposarà una pèrdua de credibilitat per a Espanya. És per això que demana al govern espanyol una resposta "clara i contundent" que vagi més enllà de la "retòrica habitual que el referèndum no se celebrarà".

L'editorial recorda a Rajoy la possibilitat d'aplicar l'article 155 de la Constitució, que preveu la supressió de l'autonomia. Així mateix, també proposa subordinar les ajudes del fons de liquiditat autonòmic al desmantellament de les ambaixades catalanes a l'exterior.

Més enllà d'això, el diari dirigit per Pedro J. Ramírez està convençut que els mandataris no faran cas de la carta de Mas, i recorda que la Comissió Europea i diversos líders europeus ja han deixat clar que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea de manera immediata.

stats