POLÍTICA
Política 25/09/2012

Nadal i Clotas formalitzen el rebuig als canvis pilotats per la cúpula del PSC

Nadal no accepta substituir Higini Clotas a la vicepresidència del Parlament, però seguirà de diputat, i Clotas renunciarà a l'escó dijous

M.colomer
1 min
LA NOVA I LA VELLA GUÀRDIA ESCORTEN EL PRIMER SECRETARI
 El líder del PSC, Pere Navarro, va assistir a la reunió del grup parlamentari del partit per anunciar els canvis en la seva direcció. Ho va fer acompanyat del nou president del grup, Xavier Sabaté, i pel seu predecessor, Joaquim Nadal, que un dia més tard ja havia assumit millor la notícia i es va mostrar més relaxat malgrat el seu relleu.

Barcelona"La suma de motius personals, polítics i institucionals no feien convenient acceptar". Aquest ha estat l'argumernt que ha esgrimit el fins fa poc president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, per rebutjar el lloc de vicepresident de la mesa del Parlament en substitució de l'històric Higini Clotas que li havia ofert la direcció dels socialistes catalans com a compensació per haver-lo decantat com a portaveu del grup. En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, Nadal ha opinat que amb la renúncia, "només que pogués quedar una petita ombra que em pogués quedar per interès o inèrcia, ha quedat dissipada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la reunió del grup parlamentari prèvia al debat de política general, Nadal ha argumentat el contingut de la carta que va enviar al líder del PSC, Pere Navarro, per rebutjar l'oferiment. En la mateixa reunió, Higini Clotas, molest també amb com la cúpula de la formació ha pilotat els canvis en el grup parlamentari, ha anunciat la intenció de renunciar a l'acta de diputat aquest mateix dijous, just en acabar el debat de política general i per no deixar sense una vicepresidència la mesa del Parlament just en aquest debat.

Crisi, enfrontaments i incomprensió

La renúncia dels dos històrics socialistes afegeix un altre maldecap a la direcció del PSC, immersa en una crisi interna sense precedents en el partit, amb faccions ara ja obertament enfrontades entre elles. El president del grup parlamentari socialista, Xavier Sabaté, ha expressat el seu "respecte" per la decisió de Nadal i Clotas, si bé ha reconegut que "no entén" alguns dels retrets i arguments que han esgrimit. Més llenya al foc.

stats