DRET A DECIDIR
Política 03/02/2013

Navarro: "O PSOE i PP admeten el dret a decidir, o la seva Espanya té un futur delicat"

El líder del PSC admet la discrepància entorn al referèndum amb el PSOE i erigeix la reforma constitucional que reclama en l'antídot contra la secessió. Reconeix que Catalunya té una "clara personalitat política i jurídica"

Efe
2 min
UN GABINET DE CRISI AMB UNA CONCÒRDIA PACTADA
 Núria Marín, Pere Navarro i Antonio Balmón, ahir, durant el consell nacional del PSC. La direcció va aconseguir una treva temporal, i el full de ruta per intentar refundar el partit va ser aprovat per unanimitat. Al grup impulsor amb Àngel Ros i Miquel Iceta, entre d'altres, s'hi sumaran dirigents com Eva Granados i Jordina Freixanet.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha advertit aquest diumenge que "o el PSOE i el PP reconeixen el dret a decidir del poble de Catalunya, o la seva Espanya és una Espanya que té el futur molt delicat". En una entrevista a TV3, el líder del PSC ha admès que en aquest punt tenen "una discrepància clara amb el PSOE", ja que "ells diuen que el dret a decidir l'ha d'exercir tot el poble espanyol i nosaltres diem que si hi ha un territori com Catalunya que té una clara personalitat política i jurídica, donat el cas, això es podria fer".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat aquesta discrepància, Navarro ha ressaltat que el PSOE ja dóna suport a la reforma de la Constitució per arribar a un estat federal "en què Catalunya pugui continuar en el conjunt d'Espanya en unes condicions molt millors, amb un finançament millor", un procés que serà llarg i difícil, "però que és el que dóna més garanties jurídiques".

Reforma constitucional també per a la regeneració democràtica

Pere Navarro ha dit que caldria aprofitar aquesta reforma de la Constitució "per fer un gran exercici de regeneració democràtica", que també hauria d'incloure una renovació de la monarquia, que "està en una crisi de credibilitat com la resta d'institucions", i que "ha d'obrir-se a una nova etapa". El líder del PSC ha reconegut les discrepàncies internes davant la declaració sobiranista impulsada al Parlament, sobre les quals ahir, en el Consell Nacional, va instar els crítics a "girar full", i ha apel·lat a "mirar cap endavant i parlar del que interessa a la gent", com "demanar que aquest govern governi i posi instruments per crear ocupació i contra l'exclusió social".

Navarro ha dit que és partidari que el PSC, a través d'"espais de diàleg i de pluralitat, arribi a acords per a futures votacions", perquè "no tenim problemes de discrepàncies polítiques de fons" i el que han de fer mitjançant els debats en les pròximes trobades és "posar-nos d'acord també en les formes".

stats