Política 11/05/2013

Navarro celebra que es negociï més límit de dèficit però avisa que un 2% està per sota de les necessitats del país

El líder del PSC ironitza que Junqueras deu estar decebut perquè sempre ha demanat a CiU que aposti "per la confrontació"

Acn
2 min

Sant Sadurní d'AnoiaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha valorat positivament aquest dissabte la reunió del govern de la Generalitat amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per negociar un augment del límit de dèficit per als pressupostos catalans. Tot i així, Navarro ha avisat que un sostre inferior al 2% no permet disposar de tots els recursos que el país necessita.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A banda, el líder del PSC també ha ironitzat que el president d'ERC, Oriol Junqueras, no "deu estar gaire content" després de la reunió amb el ministre perquè sempre ha treballat perquè CiU adopti "polítiques de confrontació". "Finalment" el Govern fa allò que "que nosaltres diem que cal fer, parlar amb el govern espanyol", ha reblat Navarro.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha valorat positivament que es produeixi "el diàleg" entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el ministre d'Economia, Cristóbal Montoro, per negociar un augment del límit de dèficit per als pressupostos catalans.

Tot i admetre que el límit del 2% és inferior a les necessitats del país, ha insistit que "s'ha de parlar més amb Espanya i Brussel·les". "No per internacionalitzar el conflicte, sinó per explicar als buròcrates de Brussel·les que els països del sud d'Europa necessiten més marge per fer polítiques de creixement econòmic". "El camí és bo, es va avançant", ha valorat.

Ara caldrà "vigilar" que el govern de la Generalitat presenti uns pressupostos que mostrin "amb transparència" al Parlament de Catalunya com es pretenen "prioritzar els recursos" disponibles. "Desitgem que s'inclogui una estructura fiscal en què qui cobri més sigui qui més paga". Navarro ha reiterat novament que els 24 MEUR amb què se subvencionen "escoles d'elit" podrien destinar-se a "beques menjador o escoles bressol".

stats