Política 13/12/2016

La policia deté els dos investigats per la crema de fotos després d'aturar l'autobús solidari en què viatjaven a Madrid

L'autocar havia estat retingut en una gasolinera a Alcalá d'Henares i ha estat escorcollat pels cossos de seguretat

Ara / Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La policia atura l'autobús #NiReiNiPor prop de Madrid i identifica els que viatjaven per donar suport als detinguts per la crema de fotos

Barcelona / MadridLa policia espanyola ha detingut Nora Miralles i Roger Santacana, els dos investigats per la crema de les fotos del rei l'11-S que ahir no van ser detinguts pels Mossos. La detenció s'ha produït a Alcalá de Henares, després que la policia fes aturar l'autocar de la solidaritat on viatjaven, juntament amb una trentena de persones, per donar suport als detinguts en la seva declaració davant l'Audiència Nacional. Després de dues hores i quart parat en una gasolinera, l'autobús ha pogut arribar al centre de Madrid escortat per les furgonetes de la policia fins a la concentració.

Segons ha informat Alerta Solidària a través de Twitter, tres furgonetes de les forces de seguretat han fet aturar l'autocar en una gasolinera i n'han fet baixar un a un tots els ocupants. Fonts presents a l'autocar consultades per l'ARA han informat que la policia ha escorcollat el vehicle i ha fet fotografies de les pancartes i samarretes que duien. També s'han fet identificar totes les persones que hi havia a l'autobús, entre les quals, el diputat de la CUP Albert Botran.

L'autobús va sortir ahir a la nit de Barcelona i es dirigia a Madrid, on a les 9 h està previst que declarin a l'Audiència Nacional els tres detinguts ahir, el regidor de Som Gramenet Aitor Blanc, el militant de la CUP Jordi Almiñana i el conseller de la CUP al districte de Sant Andreu, Ivan Altimira. El jutge va emetre cinc ordres de detenció contra els investigats perquè van desoir la citació judicial i no van anar a declarar per un presumpte delicte d'injúries a la Corona.

"Dues hores a quatre graus en una gasolinera"

El membre d'Alerta Solidària Roger Sánchez ha denunciat davant l'Audiència Nacional que la policia espanyola ha volgut expressament alentir les detencions per evitar que arribessin a temps a la concentració. La policia els ha separat per grups i Sánchez ha denunciat que havien de demanar permís fins i tot per anar al lavabo. Els manifestants confien avui poder tornar tots a casa després de les declaracions.

L'actuació dels Mossos en aquest cas ha tensat les relacions entre Junts pel Sí i la CUP quan falten deu dies de celebrar-se la cimera pel referèndum, convocada pel president, Carles Puigdemont. La CUP va demanar per primer cop ahir la dimissió del conseller d'Interior, Jordi Jané, i també del director altura del moment polític".

stats