Política 18/03/2017

Nuet afirma que "totes les condicions de Podem es compleixen" i no veu motius per què Fachin es desmarqui del nou partit

El coordinador general d'EUiA veu necessari que el nou subjecte polític neixi "amb tots els seus components"

Ara
1 min
Joan Josep Nuet, coordinador general d'EUiA, en una roda de premsa a la seu de Barcelona / ACN

BarcelonaEl coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Joan Josep Nuet, ha garantit aquest dissabte que "totes les condicions que ha demanat Podem" per confluir en el nou espai polític "es compleixen". Aquesta mitjanit es tancarà la votació interna del partit lila perquè els seus inscrits decideixin si se sumen o no al nou partit que estan impulsant juntament amb ICV, EUiA, BComú i Equo. "Ara és el moment que diguin 'sí' a confluir", ha demanat Nuet en la reunió del consell nacional de la formació que encapçala.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nuet ha recordat que "tots els inscrits de Podem poden participar en les votacions del nou partit, que la proposta té llistes obertes i que el codi ètic quedarà rubricat en l'assemblea fundacional del 8 d'abril". Totes aquestes condicions les havia posat sobre la taula el secretari general de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin, que demana als militants que rebutgin les condicions actuals per a la confluència. El coordinador d'EUiA no entén el posicionament de Fachin si "els aspectes que el preocupaven es compleixen".

El coordinador general d'EUiA ha admès, però, que no sempre han sabut llegir les preocupacions de tots els actors que formen part de la confluència, però aquest problema, segons ell, ja s'ha resolt. A més, "per derrotar la dreta i guanyar l'hegemonia en el procés a Catalunya cal que aquest nou subjecte polític neixi amb tots els seus components", ha remarcat.

stats