SUSPENSIÓ DE LA CONSULTA

Junqueras explica que s'han emplaçat amb Mas "a treballar perquè la gent voti el 9-N"

El líder d'ERC tanca la ronda de contactes del president català però no desgrana els detalls de la reunió perquè "és l'hora de parlar poc i treballar molt"

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha clos aquest dimecres la ronda de contactes d'Artur Mas amb els líders polítics favorables a la consulta per pactar una resposta a la suspensió del 9-N per part del Tribunal Constitucional. A la sortida de la trobada, el republicà ha explicat que s'han "emplaçat a treballar perquè la gent voti el 9-N". Tot i això, no ha volgut donar gaires detalls de la trobada, ja que "és l'hora de parlar poc i treballar molt".

"No contemplem escenaris alternatius al 9-N", ha insistit Junqueras en referència a ERC, però ha declinat concretar quin posicionament li ha expressat Mas durant l'hora i quart que han estat reunits. Tot i això, ha considerat que "tots estem compromesos amb el 9-N" i ha confiat que els propers passos sobre el camí cap a la consulta es facin "consensuadament". ERC, de fet, va lamentar que el Govern aturés els preparatius després de la suspensió del Tribunal Constitucional sense parlar-ho abans amb ells, ICV-EUiA i la CUP.

Prèviament, Mas s'havia reunit amb el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, i el portaveu parlamentari de la CUP, David Fernàndez. En els propers dies està previst que tingui lloc una cimera conjunta per escenificar l'entesa entorn del nou full de ruta.

Més continguts de