ELECCIONS 25-N
Política 10/11/2012

Junqueras: "La banca espanyola, més que rescatar-la, caldria jutjar-la"

"Si cal desnonar algú, desnonem aquells directius bancaris que s'han endut els estalvis de la nostra gent a casa seva", reivindica el líder d'ERC

Roger Tugas
2 min
Junqueras, aquest dissabte

Vilanova i la GeltrúEl candidat d'ERC, Oriol Junqueras, ha carregat aquest dissabte al migdia a Vilanova i la Geltrú (Garraf) contra els desnonaments i el paper de la banca en els últims anys. "La banca espanyola, més que rescatar-la, caldria jutjar-la", ha reclamat, a la vegada que ha criticat "aquestes societats inversores que paguen només un 1% dels seus beneficis –les SICAV–, mentre que els nostres empresaris han de pagar un 30% d'impost de societats i nosaltres hem de pagar un IRPF i un IVA dels més alts del món". En un discurs clarament social, Junqueras ha recordat que "l'última decisió de José Luis Rodríguez Zapatero com a president del govern espanyol va ser indultar el número dos del Banco Santander". "Si cal desnonar algú, desnonem aquells directius bancaris que s'han endut els estalvis de la nostra gent a casa seva", ha afegit el líder republicà, que ha recordat que fa quatre anys ERC ja va presentar una iniciativa per frenar els desnonaments i llavors hi van votar en contra PP, PSOE i CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Junqueras ha reivindicat que el seu partit "sempre ha tingut clar el camí" de la independència, la justícia social i la prosperitat econòmica, i per això ha reclamat el suport per poder influir en el procés actual. "Per què triguen tant a veure que ERC té raó? Per què la ciutadania i els altres partits no estan disposats a donar-nos la raó? 840.000 aturats no són suficients per obrir els ulls i prendre les decisions que haurem d'acabar prenent?", s'ha preguntat.

Abans de Junqueras i dels candidats d'ERC del territori, l'actor Toni Albà ha pujat a l'escenari per donar suport als republicans i, imitant Joan Carles I, ha usat els seus arguments contra el procés català per defensar la independència. "Hem de remar tots en la mateixa direcció", ha instat Albà amb la veu del monarca, i ha afegit que cal "oblidar quimeres inassolibles". "Com continuar dins d'Espanya", ha concretat.

stats