Junqueras: "Si és per blindar el 9-N, estem disposats a entrar al Govern ara mateix"

El president d'ERC assegura a Catalunya Ràdio que no han rebut una oferta en ferm per part de l'executiu d'Artur Mas des de l'acord per a la consulta. Fa una crida a la "desobediència civil" davant del veto de l'Estat

ERC està disposada a entrar al Govern si així s'assegura que el 9 de novembre se celebrarà la consulta per la independència de Catalunya. Ho ha dit el president de la formació, Oriol Junqueras, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'. "Si és per blindar el 9-N estem disposats a entrar al Govern ara mateix", ha dit Junqueras, alhora que ha assegurat que ERC no ha rebut "mai" cap oferta en ferm per part de l'executiu d'Artur Mas des que es va segellar l'acord per a la consulta, el 12 de desembre.

Junqueras ha insistit que no hi ha plans B, més enllà de votar el 9-N, però ha admès converses amb els partits pro consulta, tot i que ha assegurat que no hi ha hagut una reunió conjunta. 

Sigui com sigui, s'ha mostrat convençut que els partits "mantindran l'acord" segellat per celebrar la consulta. "Tots sabíem que l'Estat no ens ho posaria fàcil", ha insistit.

Davant el veto del TC, "desobediència civil"

Junqueras ha fet una crida a la "desobediència civil" si l'Estat veta la consulta a través del Tribunal Constitucional (TC). Una opció que s'ha mostrat convençut que, més enllà de la CUP, també avalarà ICV-EUiA.

Les relacions amb CiU són"immillorables"

El president d'ERC ha volgut allunyar els fantasmes de ruptura i ha assegurat que les relacions amb CiU són, ara mateix, "immillorables". "Ningú m'arrencarà una mala paraula sobre els meus companys de viatge", ha insistit.

Tanmateix, i preguntat sobre la possibilitat d'una llista conjunta entre ERC i CiU, Junqueras ha assegurat que "l'objectiu és maximitzar els vots independentistes", però ha advertit: "Sense 9-N no hi haurà nous acords".

Més continguts de